FFT: megjelent a FourFourTwo magazin novemberi száma!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.13. 09:56
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 104., avagy 2018. novemberi száma! A tartalomból:

Címlapsztárunk a Manchester United francia világbajnok sztárja, Paul Pogba. A rejtély... Merthogy senki nem tudja, melyik az igazi Pogba: amelyik vb-győzelemre vezeti hazáját, vagy amelyik szenved José Mourinho keze alatt Manchesterben?
Címlapsztárunk a Manchester United francia világbajnok sztárja, Paul Pogba. A rejtély... Merthogy senki nem tudja, melyik az igazi Pogba: amelyik vb-győzelemre vezeti hazáját, vagy amelyik szenved José Mourinho keze alatt Manchesterben?

• Népszerű, Kérdezd meg pacekba! rovatunkban ezúttal Emile Heskey, a korábbi Liverpool-sztár válaszol az olvasók kérdéseire. Bántják-e az elszalasztott lehetőségek? Miért bukott el az angol aranygeneráció? Miről szólt a DJ-gólöröm? Ezekre is válaszol a korábbi angol válogatott csatár.

• Elbúcsúzunk Géczi Istvántól, a Ferencváros legendás kapusától Lakat T. Károly nekrológjával.

• Ossettben mindig is két táborra oszlottak a focirajongók: a Town-drukkerekre és az Albion-szurkolókra. A kisváros két klubja a túlélés érdekében kénytelen volt elásni a csatabárdot...

• Riport Newcastle-ből: Kenedy pályafutása olykor megbicsaklott ugyan, de az elnöki nevet viselő brazil tudja, hogyan borítsa fel a papírformát és szárnyalja túl a várakozásokat.

• Az angol válogatott oroszországi sikerének egyik kulcsa, hogy visszatért az alapokhoz, amikor nagy jelentőséget tulajdonított a rögzített játékhelyzeteknek. És ez nem összekeverendő a mérkőzés szándékos lassításával... Reneszánszukat élik a pontrúgások?

• A közösségi média alaposan elkényezteti Lionel Messi és Cristiano Ronaldo rajongóit. Egy húszéves török srác arra tette fel minden erejét és pénzét, hogy egy kevésbé befutott játékost kövessen. Na, de pont Aaron Lennont???

• Terjedelmes összeállításban mutatjuk be a futballvilág kultikus klubjait. Azokat, amelyek stílusukkal, rámenősségükkel és lazaságukkal beírták magukat a futballtörténelembe, a Cruyff-féle Barcelonától kezdve a '70-es évek Lazióján át a Vinnie Jones-féle Wimbledonig.

• 1932-ben a Real Madrid nyerte meg a spanyol, a Bayern München a német bajnokságot. Nincs ebben semmi rendkívüli, gondolhatnánk. Csakhogy mindkettő először fordult elő a futballtörténelemben, és mindkét diadal magyar edző nevéhez fűződik. Hertzka Lipót és Dombi Richárd két máig virágzó európai óriásklub sikereinek alapjait fektette le, miközben életük már-már kísérteties módon keresztezte egymást.

• Folytatódik, és immár kilencedik részéhez érkezett Vörös Csaba „Szigorúan titkos” sorozata, amelyben a szerző levéltári titkosszolgálati anyagok alapján ad újabb és újabb dimenziót a magyar futballmúltnak. A sorozat hetedik részében már olvashattak Kása Ferencről, a bécsi autókereskedőről, aki nyugati kocsikhoz segítette a magyar labdarúgókat. Ezúttal a Történeti Levéltárban található dossziék segítségével folytatja a kutató a nem mindennapi sztorit, amelyben többek között arra is fény derül, hogy Kása jól jövedelmezőnek tűnő bécsi üzlete még Puskás Ferenc érdeklődését is felkeltette.

• Döglött akták sorozatunkban ezúttal azt a híres esetet elevenítjük fel 2004-ből, amikor a győri edzőt, Reszeli Soós Istvánt a diósgyőri bajnoki 32. percében ki kellett menekíteni a stadionból és a városból is, mert a helyi szurkolók őt hibáztatták klubjuk csődbe viteléért, és majdnem elszabadult a pokol.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik