FFT: megjelent a FourFourTwo magazin júliusi, 100. száma!

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 17:03
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 100., avagy 2018. júliusi száma! Íme, a tartalom!

• Magától értetődik, hogy terjedelmes anyagaink a világbajnoksággal kapcsolatosak. A címlapszereplő a brazil csatár, Roberto Firmino, akit Liverpoolban már mindenki csak Bobbynak hív. Élete legjobb idényét töltötte Angliában, és most a vb-n kiteljesedhet.
• Magától értetődik, hogy terjedelmes anyagaink a világbajnoksággal kapcsolatosak. A címlapszereplő a brazil csatár, Roberto Firmino, akit Liverpoolban már mindenki csak Bobbynak hív. Élete legjobb idényét töltötte Angliában, és most a vb-n kiteljesedhet.

• A német válogatott klasszis védője, Mats Hummels azonban pontosan tudja, hogyan lehet legyőzni a brazilokat. A Bayern München játékosa rendkívül magabiztos, és – rossz hír az ellenfelek számára – nagyon elszánt, hogy a harmadik nemzet legyenek, amelyik meg tudja tartani a világbajnoki trófeát.

• Paul Pogba volt már a világ legdrágább játékosa, de bőven van még mit bizonyítania. Vajon a franciák kincse új lendületet vesz, és berobbantja a világbajnokságot, vagy a „Kékek” egyik új csodagyereke a háttérbe szorítja a nagy legendát?

• Bizonyítaniuk lassan a belgáknak is illene. Mindenki a belga futball aranygenerációjáról beszél évek óta, de hogy tényleg az-e, az a pályán dől el. Ki más tudná ezt jobban, mint a belgák edzője, Roberto Martínez, aki először megy válogatottal vb-re.

• A vb legizgalmasabb szövetségi kapitánya talán a brazil Tite. Újjáépítette a 2014-ben megalázott brazil válogatottat, és ő a selecao igazi sztárja.

• A biztonság elsődleges szempont manapság a világban. Az oroszországi világbajnokságra készülve egyre többször vetődött fel a huliganizmus kérdése. Vajon képes lesz Vlagyimir Putyin kézben tartani a dolgokat, vagy valóban elszabadulnak az indulatok?

• Népszerű, Kérdezd meg pacekba! rovatunkban is egy korábbi vb-sztár, a 2010-ben döntős, és ott brutális szabálytalanságot elkövető holland Nigel de Jong szerepel, az olvasók kérdéseire válaszolva.

• De nem csak vb van a futballvilágban, jut hely egy kis múltidézésnek is. Vörös Csaba történeti levéltári kutatásai során ezúttal azt mutatja be, hogyan hatolt be a rákosista terror a futballisták magánéletébe is, és hogyan tartotta szemmel a hatalom külföldön is Puskás Ferencet, miközben idehaza lényegében le sem lehetett írni a nevét.

• Döglött akták rovatunkban ezúttal felidézzük azt a világrekordgyanús esetet, amikor Bicskei Bertalan az első meccse után már meg is bukott az Újpest kispadján a liechtensteini Vaduz ellen elszenvedett 0–4 után.

• És a hab a tortán: ez a magyar FourFourTwo magazin 100. lapszáma! Jutott hely egy kis nosztalgiának, minden korábbi számunkból felidézünk egy-egy emlékezetes mondatot, fényképet vagy cikket, miközben szerkesztőségünk minden tagja feleleveníti kedvenc rovatát, olvasmányát az immár több mint 10 ezer oldalnyi tartalmunkból válogatva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik