FFT: Kylian Mbappé, az év szupersztárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.16. 21:47
A legtöbb feltörekvő tehetség egy vb-győzelem után elégedetten hátradőlne, de a francia győzelem csak fokozta Kylian Mbappé harci kedvét. Isten óvja, aki az útjába áll…

Világbajnoknak lenni „kezdetnek nem rossz”: elsőre érthetetlennek tűnik, de aki régóta ismeri Kylian Mbappét, az tudja, mennyire komolyan gondolja. Ez a kijelentés választ ad egy feladványra a francia szupersztár múltjából.

Mbappé első látásra a tipikus született zsenik közé tartozik, mégis hamar összezavarta a tanárokat és edzőket egyaránt. Hogy lehet, hogy egy ilyen elképesztő futballtehetség az iskolában hiperaktív, az edzésen viszont teljesen szétszórt? A válasz: nem tudták felkelteni az érdeklődését.

A suliban még pszichológushoz is járt, de az oktatók végül kénytelenek voltak alkalmazkodni. A méltán híres Clairefontaine Akadémiánál kezdtek kételkedni abban, hogy képes lesz a csúcsra jutni. De az akkori igazgató, Gerard Precheur végül rájött, hogy a tizenhárom éves ifjonc egyszerűen csak unatkozott: messze felülmúlta nemcsak a saját, hanem a nála egy évvel idősebbek évfolyamát is.

Mbappé szülei nekiálltak olyan klubot keresni fiuknak, ahol megértik őt. A széles választékból végül a Caent választották, amelynek vezetői nem is mertek először ajánlatot tenni. Amikor mégis, Mbappé apja, Wilfried nem hitt a szemének.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik