FFT: különleges utazás a Fekete Pokolba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.21. 18:17
A görög bajnokságot három évtizede valamelyik fővárosi klub nyeri meg. A PAOK ezt megelégelve megcélozta a trófeát, amelyet 1985 óta nem tudott megszerezni. A FourFourTwo a Fekete Pokolban testközelből nézte a PAOK és a nagy rivális, az Olympiakosz csatáját.

Az idény legfontosabb összecsapására érkezett az FFT, ami a PAOK életében egyben az elmúlt 34 év legfontosabb meccse is, mivel 1985 óta nem tudták megnyerni a bajnokságot, és talán egy ideig nem is adódik ennél jobb lehetőség. Hat pont előnnyel vezetik a tabellát, így készülnek összecsapni legnagyobb riválisukkal, a második helyen álló Olympiakosszal.

„Két óra alatt elfogytak a belépők – árulja el Buntu, akinek a PAOK24 oldalán jelennek meg a cikkei. – Percenként csörrent meg a telefonom, mindenki azt kérdezte, hogy tudok-e jegyet szerezni.”

Bár még három óra van a kezdőrúgásig, a készenléti rendőrség már elfoglalta a helyét. A pajzsok, gumibotok összekészítve várakoznak a bevetésre. Az erőszak évek óta áthatja a görög labdarúgást, ráadásul a PAOK szurkolói kiemelten balhésnak számítanak mostanában.

Az AEK Athén elleni kupadöntőre az előző idényben 5000 rendőrt kellett kivezényelni, így nem meglepő, hogy a mostani meccsre még a 300 kilométerre lévő fővárosból is küldtek erősítést.

A Túmbasz lelátói már most tömve vannak. A nézők iszogatva élvezik a vasárnapi napsütést, és olykor felzendülnek az Olympiakosz-ellenes rigmusok. A vendégcsapat ősellenségnek számít Görögország második legnagyobb városában, ráadásul az elmúlt 22 alkalomból 19-szer az Olympiakosz zsebelte be a bajnoki trófeát. Amikor szóba elegyedtünk a beengedésre váró hazai ultrákkal, kiderült, hogy a két csapat közti ellentét gyökerei mélyre nyúlnak...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik