HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.13 15:22 Frissítve: 2018.06.13 15:23

FFT: bizonyítja CR7, hogy minden idők legnagyobbja?

Cristiano Ronaldo egyértelmű céllal utazik Oroszországba a nyáron: végleg be akarja bizonyítani, hogy ő minden idők legjobbja. Ehhez viszont az Eb-trófea mellé a világbajnoki címet is meg kell szereznie.

CR7 a világbajnoki címért megy Oroszországba (Fotó: AFP)

Egy újabb pillanat, amikor Cristiano Ronaldo körül megállt az idő. Dani Carvajal labdája magasan csavarodott a Real Madrid Juventus elleni BL-negyeddöntőjének első mérkőzésén Torinóban. A Madrid óriása, egyben a portugálok csapatkapitánya lendületet vett, és a levegőbe emelkedett.

A páratlan ollózásból olyan gól született, ami akár a játékos pályafutásának legszebbje is lehet. A stadion közönsége és a tévénézők milliói tomboltak a mutatvány hatására. Ez a pillanat tökéletesen összefoglalta Cristiano Ronaldo lényegét: merész hozzáállás, virtuóz technika és atletikus testalkat tökéletes elegye, ami mozdulatlanná dermeszti a körülötte álló ellenfeleket.

És ettől a pillanattól fogva a játék ismét az ő akarata szerint zajlott, és róla szólt. Csapattársai, ellenfelei és a mérkőzés jelentősége elhalványult az ő tündöklése mellett. Ezeket a pillanatokat szereti Ronaldo a legjobban, erről szól az egész pályafutása. Minél nagyobb a közönsége, annál fényesebben tündököl.

Testbeszéde a Juventus elleni negyeddöntő madridi visszavágóján sokat elárult. Még 3–0-s hátrányban sem veszítette el hidegvérét, minden kapott gól után újabb és újabb instrukciókat adott a csapattársainak. Amikor viszont az utolsó pillanatban büntetőt ítéltek a vendégek ellen, és még az olyan öreg rókák, mint Gigi Buffon is elvesztették a fejüket, Cristiano Ronaldo higgadtan értékesítette a tizenegyest. Szóval milyen nyomásról beszélünk?

Egyértelmű, hogy a 33 éves játékos nem veszítette el fiatalkori önbizalmát. „Én vagyok a világ legjobb játékosa, mindegy, hogy sikert vagy kudarcot élünk át – magyarázta. – Tisztelem a többiek törekvéseit is, de nem találkoztam senkivel, aki jobb lenne nálam. Ezt mindig is így gondoltam. Nincs futballista, aki meg tudná csinálni azt, amit én. És nincs nálam sokoldalúbb labdarúgó sem: mindkét lábbal jól játszom. Gyors vagyok, erős és okos. Gólokat szerzek, gólpasszokat adok. Vannak, akik jobban szeretik Neymart vagy Messit, de elárulom, hogy a világ legjobbja én vagyok."

Portugália irányítása az oroszországi világbajnokságon Cristiano Ronaldo életének legnagyobb kihívása lesz. Sikerük alátámasztaná az elméletét, vagy legalábbis egy arasznyival megelőzné Messit a nagy versengésben.

A Cristiano Ronaldo pályafutását és a vb-reményeit is bemutató cikk teljes hosszában elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2019.01.13 17:07:33

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. A 31 éves Fabregas mellett egy 36 esztendős bekk és egy harmincas szűrő is érkezett.

2019.01.14 09:37:11

Minden más foci BABJÁK BENCE

Lőw Zsolt szerint a PSG csillaga hosszú időre kisajátíthatja az Aranylabdát.