FFT: Bánt, hogy Maradona sosem kért bocsánatot az Isten kezéért – Peter Shilton

Vágólapra másolva!
2021.12.08. 12:15
null
(Fotó: FFT)
„Brian Clough fallabdaütővel gáncsolta el az ügynökeimet, aktatáskák repültek. Gondoltam, nem lesz sikeres a megbeszélés.” A legendás kapus, Peter Shilton beszélt a FourFourTwo olvasóinak vallott szerencsejáték-szenvedélyéről, Diego Maradonáról és Isten kezéről, ahogy ő látta.
Peter Shilton csaknem fél évszázadon keresztül élt kettős életet. A kétszeres BEK-győztes és legtöbb alkalommal (125) angol válogatott férfi labdarúgó, aki világrekordot jelentő 1390 alkalommal lépett pályára tétmeccsen, mindent megtett, hogy szerencsejáték-szenvedélyét rejtve tartsa a világ szeme elől.

Felesége segítségével hat és fél évvel ezelőtt végleg leállt, és a házaspár könyvet is írt a témáról, hogy másokat segítsen, és bizonyítsa, a szenvedély leküzdhető. Shiltonnak valahogy sikerült elérnie, hogy a szerencsejáték ne legyen rossz hatással a pályafutására. „El tudtam választani egymástól a kettőt – mondja a 72 éves hajdani kapus. – A foci volt az első az életemben.”

A pályán kívül súlyos veszteségeket szenvedett, a gyepen azonban számos sikernek örvendett, és ez akkor is kiderül, amikor olvasóink kérdéseire válaszol.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalon, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik