FFT: Az Inter magyar gólkirálya – Nyers István

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 15:51
A Moratti család a barátságát kereste, Sophia Loren a kegyeit... Nyers István Milánó királya volt az ötvenes években – 2005-ben mégis elfeledetten halt meg szabadkai otthonában.

„Nyers István, a hontalan” – a szókapcsolat már-már állandó, szinte eposzi jelzője az egykori nagyszerű balszélsőnek, Nyers Istvánnak, alias Stefano Nyersnek.

Az olasz évkönyvekben szerepelt ez a neve mögött, a nemzetisége rovatban: apolide, azaz hontalan. Nincs is mit ezen csodálkozni: a világvagány útját még ma, GPS-szel is nehéz volna követni, nemhogy a negyvenes-ötvenes években.

Franciaországban született magyar szülők gyermekeként, Magyarországon kezdett el futballozni, de első csapata jugoszláv volt, amely aztán ismét a magyar bajnokságban szerepelt, majd játszott Pesten, Prágában, a magyar válogatottban, a Párizs–Budapest meccsen a párizsiaknál (!), majd Olaszországban, Svájcban és Spanyolországban, végül jugoszláv lett, és szerb állampolgárként halt meg.

Az Internazionaléval bajnokságot és olasz gólkirályi címet szerző Nyers István magával ragadó története elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik