FFT: az első igazi nagy bundabotrány nyomában

Vágólapra másolva!
2020.04.16. 18:48
null
Mágocsi csapatkép 1968-ból
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal az első igazi nagy bundabotrány történetét tárja fel 1968-ból.

 

Bunda volt, van és lesz. Feltehetően egyidős a futballal, de a sportfogadással mindenképpen. Nem tudni pontosan, hogy a futball édenkertjében Éva mikor szakított először a fáról, de bunda már volt akkor is, amikor a nézők még nem is sejtették, akkor is, amikor már sejtették, de nyilvánosan senki sem beszélt róla, és akkor is, amikor már mindenki arról beszélt, de hivatalosan nem létezett (különösen azért, mert gyakran államilag „rendelték meg” a meccsek végeredményét). Egyszer csak hazánkban is eljött az a történelmi pillanat, amikor nem lehetett tovább a megegyezéses mérkőzéseket a nyugati imperializmus végtermékének nevezni, és azt hazudni, hogy ez merőben idegen a „szocialista sporterkölcstől”.

1968-ban megtört a jég, és egy Baranya megyei I. osztályú meccsen kirobbant az első nagy országos hírverésű bundabotrány, no persze nehéz is lett volna takargatni egy olyan meccset, amelyen 24 perc alatt 14 gólt szerzett az egyik csapat!

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik