FFT: Az Argentína elleni gólom a csúcs – Bergkamp

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 18:25
Igazolhatott volna a Barcelonába? Hatással volt játékára, hogy fél a repüléstől? Melyik volt a legemlékezetesebb gólja? Ki nyert volna egy az egy ellen: ő vagy Henry? Kérdéseidre válaszol: Dennis Bergkamp.

Részletek a FourFourTwo magazin nagyinterjújából:Részletek a FourFourTwo magazin nagyinterjújából:

– Gyerekorodban kik voltak futballista példaképeid? (Amanda Nixon, e-mail)
– Csodáltam Glenn Hoddle-t. A technikájával tűnt ki: a két lába, a finom lövése igencsak precíz volt. Az Ajaxnál Johan Cruyff volt a felnőttcsapat trénere. Az egyik este kilátogatott a pályánkra, és megtartott egy edzést: nagyon ijesztő volt. Egy ilyen nagy név tizenkét éveseket edz! De megnyugtató volt, ahogy hozzám szólt: „Csak játszd a saját játékod, és élvezd”. Később odavett a felnőttekhez. Mások a klubnál azt mondták, hogy nem vagyok elég agresszív vagy erős, ő azt tanácsolta: „Csak a tehetségeddel törődj!”.

– Milyen volt a viszony a társakkal az Internél? (Jim Gervais, e-mail)
– Jól kijöttem velük. Volt néhány játékos, akik tíz-tizenöt éve szerepeltek ott. Az olyanok jelentették számomra az Intert, mint Bergomi, Ferri és Battistini. Nicola Bertivel is jó viszonyt ápoltam. Soha senkivel nem volt bajom. Egyedül Rubén Sosa volt csalódás számomra, talán mert mindketten csatárok voltunk. Talán nem fogadott engem nagy örömmel, és a pályán nem jöttünk ki túl jól. Azon kívül viszont semmi problémánk nem volt egymással.

– Hatással volt a játékodra, hogy félsz a repüléstől? Bizonyára kimerítettek a hosszú autó- és hajóutak. (Ben Welch, FourFourTwo, a Fociakadémia szerzője)
– Ellenkezőleg. Amikor felhagytam a repüléssel, felszabadultam. Három nappal egy meccs előtt már a következő repüléstől szorongtam. A meccs közben a visszaúton gondolkodtam. Akadályozott abban, hogy élvezzem a játékot, ezért döntenem kellett: vagy terápiára megyek, vagy felhagyok a repüléssel. Mindenki elfogadta. Amikor az Arsenalhoz kerültem, az első, ami felvetődött a szerződéskötés alkalmával, az volt, hogy nem fogok repülni, de bárhova elutazom autóval. Ez sohasem okozott gondot.

– Thierry Henry a legjobb játékosnak nevezett téged azok közül, akikkel együtt futballozott, de melyikőtök nyerne egy az egy ellen? (Marvin Rose, Reading)
– Ilyet sohasem csináltunk! Még az edzéseken is akkora tisztelettel voltunk egymás iránt, hogy nem versengtünk. Sebességben megvert volna, ez kétségtelen.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik