FFT: amikor félresikerülnek a futballszívatások...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.31. 13:45
Az évet igencsak vidám összeállítással búcsúztatja a FourFourTwo: összeszedte minden idők legviccesebb elrontott szívatásait a futballvilágból.

Ízelítő a cikkből:Ízelítő a cikkből:

„Hova lett Gazza és a busz?”

Mivel néhány évvel korábban sikerült elvezetnie egy londoni buszt, a Middlesbrough sztárja, Paul Gascoigne elég képzettnek gondolta magát ahhoz, hogy elkösse a csapatbuszt, és elfurikázza magát a legközelebbi fogadóirodába. A csendes Hurworth városka utcáin kanyarogva egy csapat nyugdíjasnak is felajánlott egy ingyen fuvart, akik bölcsen visszautasították. A tippmixét végül nem sikerült feladnia Gazzának, mivel a buszt nekivezette egy sziklának, ezzel 20 ezer fontos (több mint nyolcmillió forint) kárt okozva a járműben: „Tudtam, hogy bajban vagyok, de amikor megláttam a sztorit a tévében, csak annyit tudtam mondani: »Ó, b...eg«”. Még az általában visszafogott Boro-menedzser, Bryan Robson is dühöngött; ekkor került lejtőre Gazza karrierje a gárdánál. Ráadásul azóta sem szerezte meg a jogsit buszra.

Sz*r ügy

Mivel úgy gondolta, hogy a Milwall játékosai biztosan unatkoznak egy 1990-es idegenbeli meccsük előtt, Steve Harrison, a csapat és az angol válogatott edzője roppant szellemes mókát talált ki, amit az akkori menedzser, Bruce Rioch csak így jellemzett: gusztustalan klozett-tréfa. Ez a drága ember ugyanis, miután letépte magáról a ruháit, felmászott a szállodai szoba komódjára, kihúzta a fiókot, majd óvatos mozdulattal a fiókba előre odakészített műanyag pohárba... hát... ürített – a csapat döbbent játékosainak szeme láttára. Harrisont még azelőtt kirúgták, hogy WC-papírért nyúlhatott volna.

Az új igazolás te magad légy!

Mindössze öt nap volt hátra a januári átigazolási időszakból, amikor délután egy órakor Christian Nerlinger sportigazgató a következő bejelentést tette a Bayern München honlapján: „Elképesztő erősítés érkezik a támadószekcióba!”. Minden szurkoló találgatni kezdett, vajon Carlos Tévez lesz az? Vagy Marco Reus? Esetleg Újvári Joci? „Két órakor a Facebookon kiderül!”

„Az új sztárigazolásunk – kezdődött a nagy bejelentés kettőkor a Facebookon – nem más, mint TE! A csapat tizenkettedik játékosa!” Kiderült, hogy csak egy alkalmazásról volt szó, amellyel a szurkolók személyre szabott videót tudtak csinálni a nevükkel ellátott Bayern-mezzel. Sok leforrázott drukker szerint ez volt életük legrosszabb délutánja. „Ez csupán egy ártatlan tréfa – szabadkoztak később a Bayernnél. – Senkinek sem akartunk csalódást okozni, azt szerettük volna megmutatni, hogy a szurkolók milyen fontosak a Bayern München számára.”

A kedélyek csillapítása érdekében azért néhány nap múlva leigazolták a svájci Xherdan Shaqirit.

A teljes összeállítás elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik