FFT: a világbajnok kapus, aki sörgyárat alapított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.31. 13:53
null
A világbajnok kapus, aki sörgyárat alapított (Fotó: Getty Images)
Mit tegyen egy kapus, aki segített megverni Angliát a vb-n, ha már nem aktív? Alapítson sörgyárat!

 

2002-ben világbajnoki címet szerzett Brazíliával, azóta saját sörös céget alapított. A FourFourTwo chatszobájának vendége: Marcos.

Részletek az interjúból:

– Amióta 2012-ben visszavonultál, nem sok kapcsolatod van a labdarúgással. Miért?
– Nagyon fáradt voltam. A futball sokat kivesz az emberből. Húsz éven át voltam aktív, úgyhogy elhatároztam, hogy szusszanok, és majd meglátom később, akarok-e még részt venni ebben az egészben. Mindig a klubom rendelkezésére kellett állnom, ez a család, a feleségem, a gyerekek és a társadalmi életem rovására ment. Végül megszoktam, hogy már nem vesz körül a labdarúgás. Ma már csak egyszerű Palmeiras-szurkoló vagyok, és ez elég jó.

– Mi a könnyebb: állni a kapuban, vagy saját sörmárkát igazgatni?
– Sörös céget vezetni sokkal könnyebb. Ha nem tudjuk eladni, elég csak meginni a megmaradt árut! A kapusok mindennap rengeteget edzenek, nagy a felelősség, és hatalmas a teher a vállunkon, hogy ne kövessünk el hibát.

– Miért döntöttél úgy, hogy sörrel foglalkozol?
– A sör nagyon erősen kapcsolódik a futballhoz Brazíliában. Az emberek meccsnézés közben sütögetnek, és sört isznak hozzá. A kézműves sörpiac kiaknázatlan terület Brazíliában, lesz még hová növekednünk.

– Az Arsenal szeretett volna megszerezni a világbajnokságot követően. Mi lett ezzel az ügylettel?
– Van három gyerekem, egy fiú, aki ma már húszéves, egy lány, aki azóta tizenhat lett, és van még egy hatéves fiunk. Szoktam is viccelni a lányommal, hogy születhetett volna angolnak. Tényleg hívtak, el is utaztam Londonba, de a Palmeiras akkor történelme legnehezebb idejét élte, mert kiesett, és nem is léphettem pályára minden mérkőzésen, mert sérült voltam. Ott volt a nagy lehetőség, hogy ne csak szavakban bizonyítsam a csapat szurkolóinak, mennyire elkötelezett vagyok.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik