FFT: a futballtörténelem legnagyobb összeesküvés-elméletei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 16:44
Az argentinok megmérgezték a brazilokat; Neymar nem is sérült meg a vb-n; Mercedeseket kaptunk a németektől; az 1958-as vb-t meg sem rendezték... A FourFourTwo összeszedte minden idők 28 legdurvább futballkonteóját!

PAUL, A POLIP ELTITKOLT HALÁLAPAUL, A POLIP ELTITKOLT HALÁLA

Kennedy elnök, Elvis Presley és Paul, a polip: egész biztosan híres az, akinek halálát összeesküvés-elméletek szövik át. Amikor a kétéves lábasfejű jóstehetség 2010 októberében jobblétre szenderült, egy kínai filmes, Csiang Hsziao azt állította, 60-70 százalékig biztos abban, hogy Paul már a világbajnokság alatt elpusztult. „Eltitkolták a halálát, és hosszú ideig csak bolondítottak minket – mérgelődött a hölgy. – A polipok mind ugyanúgy néznek ki, lehetetlen észrevenni a különbségeket.” Az mondjuk kicsit furcsa volt, hogy az akvárium már hetekkel a puhatestű halála előtt felajánlotta, hogy támogatná Csiang filmjét, a „Ki ölte meg Pault, a polipot?” című alkotást. „A film Paul, a polip csodája mögötti belső történetről szól, szerintem emiatt lettek idegesek.” Még szép, hogy azok lettek.

MESSI ÉS INIESTA PASSZOKKAL ÜZENT A SZÍRIAI HADSEREGNEK

Azt gondolnánk, a legnagyobb hír a Real Madrid elleni 2012-es el Clásicón az volt, hogy Lionel Messi lett a Barcelona történetének legjobb góllövője. Ez azonban nagy tévedés! A szíriai állami televízió szerint a meccs alatt Leo és társai kódolt üzeneteket küldtek a háború sújtotta közel-keleti országba, a passzaik mintája ugyanis nagyban segítette az országba irányuló fegyvercsempészetet. „Íme, ez első állomása annak, hogy fegyverek érkeznek Libanonból” – kezdte műsorát az al-Dunija televízió, majd bizonyítékként egy Szíria-térképre vetítette át a Messi, Iniesta és Pedro passzaiból kirajzolódó alakzatot. Nagyon bizarr eleme volt ez Bassár el-Aszad elnök propagandájának, de még az is lehet, hogy óriási átverésről van szó.

AZ 1958-AS VB-T NEM RENDEZTÉK MEG

„Azt mondják, nem is volt világbajnokság 1958-ban – közli ünnepélyesen Kurt Hamrin, akinek a németek elleni szólógóljával jutott a házigazda Svédország a brazilok elleni döntőbe. – Én ott voltam, így fogalmam sincs, hogy állíthatja valaki ennek az ellenkezőjét.” A legendás játékos beszélt a 2002-ben készült, Konspiration 58 című film alkotóival is, amelyben Bror Jacques de Waern történész magyarázza, hogy az 1958-as vb-t nem is Skandináviában, hanem egy Los Angeles-i stúdióban vették fel a CIA megbízásából, amely a televíziós propaganda erejét vizsgálta. És mi a bizonyíték? A futballpálya hátterében álló gyanús házak, hamisított fotók a cipőkről, és persze a játékosok árnyékai, amelyek nem így néznének ki a svéd napsütésben. Állítólag volt egy titkos csoport is, melynek Hamrin és a későbbi UEFA-elnök, Lennart Johansson volt a célpontja, akinek azt mondták, már nincs sok ideje hátra, ha hisz ebben a hazugságban. Később kiderült, hogy Johan Löfstedt filmje csak egy orwelli tréfa volt, hogy megmutassa a történeti revizionizmus csapdáit, különösen a holokauszt tagadását, a szereplőket pedig beavatták. Ez nem akadályozta meg azt a néhány idiótát, akik az interneten tényként terjesztették tovább De Waern kitalált történetét.

A teljes cikk, mind a 28 elképesztő történettel elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik