FFT: A futball az én gyógyszerem – Marozsán Dzsenifer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.31. 11:14
Nincs és nem is volt még magyar labdarúgó, sem férfi, sem nő, aki annyi címmel – olimpiai és Európa-bajnoki aranyérem, négy Bajnokok Ligája-elsőség – büszkélkedhetne, mint Marozsán Dzsenifer. FFT-interjú.

Persze tudjuk jól, Dzsenifer német színekben, a német válogatottnak, illetve német és francia kluboknak szerzi ezeket a trófeákat, de minden gólját, gólpasszát olyan futballcipőben rúgta, illetve adta, amelyen ott díszeleg a gyártó cég által felfestett piros-fehér-zöld trikolór.

A karácsonyi ünnepeket mindig Bökönyben, ebben a szabolcsi kisközségben tölti szeretett nagymamájánál, de amikor mi kerestük, az óesztendő utolsó napján, már éppen visszautazott Saarbrückenbe, majd onnan Lyonba, hiszen kezdődött a téli felkészülés az „örökös” BL-győztesnél. Édesapjával, a négyszeres magyar válogatott Marozsán Jánossal hosszasan beszélgettünk világhírű lányáról, aki a korábbi siófoki játékos szerint úgy lát a pályán, ahogy a világon senki más a női mezőnyben, és posztján, de talán abszolút értelemben is a földkerekség legjobb hölgylabdarúgója.

A papa nem mulasztotta el hangsúlyozni, mekkora élményt jelentett lányának a november 15-i stadionavató, amikor a Puskás Aréna első mérkőzése, a magyar–uruguayi meccs előtt labdarúgásunk legendái között Dzseniferről is megemlékeztek. Aztán három nappal később Marozsán Dzseniferrel is elkészült az interjú a menedzser, Dietmar Ness segítségével.

Az interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik