FFT: a Deportivo Maldonado hihetetlen története

Vágólapra másolva!
2019.03.08. 11:45
Az uruguayi Deportivo Maldonado mérkőzéseire átlagosan 350-en járnak ki, mégis Európa legnagyobb klubjait látják el utánpótlással. A FourFourTwo megnézte, hogyan lehetséges ez.

Azon a nyáron, amikor Paul Pogba azzal robbant be a hírekbe, hogy 89 millió fontért igazol a Manchester Unitedba, a Chelsea nagy meglepetésre visszavásárolta David Luizt, méghozzá 30 millió fontért, és az Arsenal görcsösen igyekezett megkaparintani Jamie Vardyt, az átigazolás időszak egyik legszokatlanabb megállapodása észrevétlen maradt.

Amikor az argentin U23-as csatár, Jonathan Calleri 2016 augusztusában megerősítette a hírt, hogy a West Ham Unitedba kerül kölcsönbe, a média szinte teljesen csöndben maradt. Még Simeone Zaza érkezése is nagyobb visszhangot váltott ki, állítólag négymilliót fizetett a West Ham a kölcsönbe vett játékosért, és 16 millióért egészen meg is kapnák őt. Ez az összeg nagyságrendekkel nagyobb, mint ami egy olyan klub esetében szokványos lenne, amelynek kapuit néhány száz néző lépi át hetente.

Calleri az All Boys akadémiáról jött ki, ugyaninnen érkezett annak idején Carlos Tévez, és lett a West Ham labdarúgója. Mindketten az Old Boysból szerződtek a Boca Juniorsba, ám az eddig két párhuzamos történet más irányba indult el. Tizennyolc hónappal az után, hogy a Boca 765 ezer fontnyi összegért megvette Callerit, 2016 januárjában 9.3 millióért adott túl rajta.

Nem az elképesztő haszon azonban a legmeglepőbb a Bombonerában csupán 41 bajnokit lejátszó futballista esetében, hanem sokkal inkább az, hogy a vevő nem a szokványos dél-amerikai szereplő. És nem is a PSG, a Benfica, a Real Madrid vagy a Juventus. De még csak nem is valamelyik kínai csapat. A majd' négymilliárd forintnyi összeget a fiatal Deportivo Maldonado fizette ki érte.

Micsoda...?

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik