Felkészülés: szépségdíjas gól, Bayern-henger a Milan ellen

Vágólapra másolva!
2015.08.04. 22:58
null
Lewandowski kapura zúdítja a labdát, rossz hír a Milannak (Fotó: Reuters)
A Bayern München labdarúgócsapata 3–0-s győzelmet aratott az Audi-kupa második elődöntőjében az AC Milan felett, így a fináléban a Tottenhamet 2–0-ra legyőző Real Madriddal találkozik.

A Bayern már a mérkőzés elején, a 21. percben cserére kényszerült, a megsérült Joshua Kimmich helyére David Alaba állt be. Három perccel később Juan Bernat lövése Zapatán megpattanva jutott a Milan kapujába, a mérkőzést irányító német rekordbajnok megérdemelten vezetett 1–0-ra.

A szünetben volt egy kis közjáték is: a Milan „fűnyíróját", a Kimmichet partvonalon kívülre kényszerítő Nigel de Jongot felelősségre vonta a Bayern edzője, Josep Guardiola, de a szóváltás nem fajult el, mert a feleket visszafogták.

Fordulás után még jobban érvényesíteni tudta akaratát a Bayern, és a hajrában kétszer is betalált: a 74. percben Mario Götze növelte az előnyt egy elé visszapattanó labdából, majd a 85.-ben egészen remek akciónak tapsolhatott az Allianz Arena közönsége. A Milan labdát vesztett, a Bayern gyilkos precizitással kontrázta meg: Thomas Müller készített elő pazarul Robert Lewandowskinak, aki az elé hulló labdát irgalmatlan erővel bombázta a kapuba – 3–0, sima müncheni siker, jöhet a döntőben a Real Madrid!

AUDI-KUPA
Bayern München (német)–AC Milan (olasz) 3–0 (1–0)
München
, Allianz Arena.
Bayern: Ulreich – Rafinha, J. Boateng (Benatia, a szünetben), Bernat – Kimmich (Alaba, 21.) – Lahm (Xabi Alonso, 57.), Rode (Gaudino, 88.), Höjbjerg (Green, 87.), Douglas Costa (Lewandowski, a szünetben) – Vidal (Th. Müller, a szünetben) – Götze (Benko, 80.)
AC Milan: D. López – de Sciglio (Calabria, 74.), Zapata (Alex, 65.), Rodrigo Ely (Mexes, 74.), Antonelli (Abate, 74.) – N. de Jong (Poli, 74.) – Bonaventura (J. Mauri, 74.), Bertolacci (Montolivo, 74.) – Honda – Luiz Adriano, Bacca
Gólszerző: Bernat (24.), Götze (74.), Lewandowski (85.)

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Real Madrid (spanyol)–Tottenham Hotspur (angol) 2–0 (1–0)

A 3. HELYÉRT
Augusztus 5., szerda, 18.15: AC Milan–Tottenham Hotspur
DÖNTŐ
Augusztus 5., szerda, 20.45: Bayern München–Real Madrid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik