Felkészülés: volt PL-játékosok góljaival kapott ki a Liverpool

Vágólapra másolva!
2016.08.02. 07:07
null
Edin Dzeko tizennyolc méterről kilőtte a bal alsó sarkot (Fotó: Twitter)
A Premier League-ben szereplő Liverpool felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett az AS Romától.

Az olasz együttes szűk fél óra után szerezte meg a vezetést, amikor a Manchester City korábbi csatára, Edin Dzeko távoli lövésére nem ért le Alex Manninger, a Liverpool nyáron szerződtetett rutinos kapusa. A „vörösök” az első félidő hajrájában Sheyi Ojo közeli fejesével egyenlítettek.

0–1, DZEKO

1–1, OJO

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp a szünetben szinte teljesen kicserélte csapatát, a kezdőként lehetőséget kapó játékosok közül csak Georginio Wijnaldum maradt a pályán a folytatásban, a rómaiak pedig kihasználták, hogy körülbelül húsz percig acélosabb csapattal voltak a pályán. A 62. percben Edin Dzeko kísérlete meg kipattant Simon Mignolet-ról, a kipattanót azonban a Chelsea volt játékosa, Mohamed Szalah közelről a kapuba terelte.

1–2, SZALAH

Az utolsó 30 percben az eredmény már nem változott, így a Liverpool elszenvedte a második vereségét a felkészülési időszakban – öt nappal ezelőtt a Chelsea-től kapott ki 1–0-ra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Liverpool (angol)–AS Roma (olasz) 1–2 (1–1)
LIVERPOOL. 1. félidő.
Manninger – Klavan, Can, Lovren, Clyne – Milner, Wijnaldum, S. Ojo – Mané, Sturridge, Firmino. 2. félidő. Mignolet – Alexander-Arnold, Wisdom, K. Stewart, Moreno (Randall, 82.) – Henderson, Wijnaldum (Brannagan, 70.) – Lallana, Markovics, Coutinho – Ings
ROMA: Alisson – Florenzi (Toroszidisz, 64.), Juan Jesus, Emerson (Seck, 78.), Manolasz (Gyömbér N., 75.) – Strootman (Perotti, 75.), Nainggolan (Gerson, 64.), L. Paredes – Szalah (Ricci, 64.), Dzeko (Totti, 64.), El Shaarawy (Iturbe, 64.)
G: S. Ojo (45+1.), ill. Dzeko (29.), Szalah (62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik