Felkészülés: iksz a portugál–horváton; Sneijder elbúcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.09.06. 22:44
null
Wesley Sneijder elbúcsúzott a holland válogatottól (Fotó: AFP)
Győzelemmel búcsúzott a nemzeti csapattól a visszavonuló Wesley Sneijder: a holland labdarúgó-válogatott Memphis Depay duplájával fordított Peru ellen. Az Európa-bajnok Portugália legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo nélkül játszott 1–1-es döntetlent a világbajnoki ezüstérmes Horvátországgal felkészülési mérkőzésen.

A Peru elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára utoljára a holland válogatottban a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Wesley Sneijder. A nemzeti csapattól így 134-szeres válogatott labdarúgóként visszavonuló középpályás kezdőként lépett pályára, majd a 62. percben – természetesen óriási ováció közepette – hagyta el a pályát.

A világbajnokságon is résztvevő Peru egyáltalán nem gálamérkőzésként fogta fel az amszterdami összecsapást: Pedro Aquino már a 13. percben vezetést szerzett a dél-amerikaiaknak. A fordulás után aztán felpörögtek a hollandok, és Memphis Depay duplájának köszönhetően megfordították a mérkőzést.

Vasárnap Hollandia a Nemzetek Ligájában lép pályára, ellenfele a Németországban ma döntetlent játszó Franciaország lesz.

A Hollandia–Peru mérkőzés góljai

Az Európa-bajnok Portugália legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo nélkül fogadta a friss világbajnoki ezüstérmes Horvátországot, amelynek keretéből ezúttal hiányzott az egyik legjobbja, a Barcelonát erősítő Ivan Rakitic.

Ennek ellenére – kissé szerencsés körülmények között – Ivan Perisic góljával a horvátok szerezték meg a vezetést, nem sokkal később azonban Pepe egy fejes góllal egyenlített. A folytatásban egyértelműen a portugálok játszottak fölényben, ám hiába próbálkoztak közel négyszer több lövéssel (tizenkilenc az öttel szemben), újabb gól már nem született a találkozón.

Portugália hazai pályán Olaszország, Horvátország pedig Spanyolország ellen idegenben kezdi meg a szereplését a Nemzetek Ligájában.

A Portugália–Horvátország mérkőzés góljai

Ausztria két góllal legyőzte a nyáron világbajnoki negyeddöntőbe jutó Svédországot: nyugati szomszédunk Filip Helander rendkívül szerencsétlen öngóljának köszönhetően szerzett vezetést, majd a második félidőben David Alaba góljával biztosította a be a sikerét.

Ausztria Bosznia-Hercegovina ellen idegenben, Svédország pedig Törökország ellen otthon kezdi meg a Nemzetek Ligáját.

FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEK
Ausztria–Svédország 2–0 (Helander 22. – öngól, Alaba 64.)
Hollandia–Peru 2–1 (Depay 60., 83., ill. Aquino 13.)
Portugália–Horvátország 1–1 (Pepe 32., Perisic 18.)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek