HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.06 22:44 Frissítve: 2018.09.06 23:24

Felkészülés: iksz a portugál–horváton; Sneijder elbúcsúzott

Győzelemmel búcsúzott a nemzeti csapattól a visszavonuló Wesley Sneijder: a holland labdarúgó-válogatott Memphis Depay duplájával fordított Peru ellen. Az Európa-bajnok Portugália legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo nélkül játszott 1–1-es döntetlent a világbajnoki ezüstérmes Horvátországgal felkészülési mérkőzésen.

HIRDETÉS
Wesley Sneijder elbúcsúzott a holland válogatottól (Fotó: AFP)

 

A Peru elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára utoljára a holland válogatottban a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Wesley Sneijder. A nemzeti csapattól így 134-szeres válogatott labdarúgóként visszavonuló középpályás kezdőként lépett pályára, majd a 62. percben – természetesen óriási ováció közepette – hagyta el a pályát.

A világbajnokságon is résztvevő Peru egyáltalán nem gálamérkőzésként fogta fel az amszterdami összecsapást: Pedro Aquino már a 13. percben vezetést szerzett a dél-amerikaiaknak. A fordulás után aztán felpörögtek a hollandok, és Memphis Depay duplájának köszönhetően megfordították a mérkőzést.

Vasárnap Hollandia a Nemzetek Ligájában lép pályára, ellenfele a Németországban ma döntetlent játszó Franciaország lesz.

A Hollandia–Peru mérkőzés góljai

Az Európa-bajnok Portugália legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo nélkül fogadta a friss világbajnoki ezüstérmes Horvátországot, amelynek keretéből ezúttal hiányzott az egyik legjobbja, a Barcelonát erősítő Ivan Rakitic.

Ennek ellenére – kissé szerencsés körülmények között – Ivan Perisic góljával a horvátok szerezték meg a vezetést, nem sokkal később azonban Pepe egy fejes góllal egyenlített. A folytatásban egyértelműen a portugálok játszottak fölényben, ám hiába próbálkoztak közel négyszer több lövéssel (tizenkilenc az öttel szemben), újabb gól már nem született a találkozón.

Portugália hazai pályán Olaszország, Horvátország pedig Spanyolország ellen idegenben kezdi meg a szereplését a Nemzetek Ligájában.

A Portugália–Horvátország mérkőzés góljai

Ausztria két góllal legyőzte a nyáron világbajnoki negyeddöntőbe jutó Svédországot: nyugati szomszédunk Filip Helander rendkívül szerencsétlen öngóljának köszönhetően szerzett vezetést, majd a második félidőben David Alaba góljával biztosította a be a sikerét.

Ausztria Bosznia-Hercegovina ellen idegenben, Svédország pedig Törökország ellen otthon kezdi meg a Nemzetek Ligáját.

FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEK
Ausztria–Svédország 2–0 (Helander 22. – öngól, Alaba 64.)
Hollandia–Peru 2–1 (Depay 60., 83., ill. Aquino 13.)
Portugália–Horvátország 1–1 (Pepe 32., Perisic 18.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 23:30:58

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ahol nem a rég-, hanem a közelmúltban gyökerezik a rang, ott nem kell sokat beszélni.

2018.11.17 12:18:32

Minden más foci nemzetisport.hu

„A kupában kapok lehetőséget, ott rúgom a gólokat, adom a gólpasszokat, előbb-utóbb csak kerettag leszek.”

2018.11.17 00:26:15

Minden más foci nemzetisport.hu

„A sport összeköt bennünket és becsületes versengésre buzdít, az európai civilizáció egyik legfontosabb építőköve.”

2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS