Felkészülés: hiába a Neymar-gól és fordítás, Brazília ikszelt - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.25. 09:08
null
A brazilok nem bírtak Chilével (Fotó: Reuters)
A brazil labdarúgó-válogatott 2–2-es döntetlent játszott Chilével felkészülési mérkőzésen. A selecao Neymar góljával fordított, de Eduardo Vargas nem sokkal később egyenlített.

A brazilok szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari csak a Brazíliában futballozó játékosokat hívta be a mérkőzésre, amelyet a nyári Konföderációs Kupának és a 2014-es világbajnokság egyes meccseinek is otthont adó Mineirao Stadionban rendeztek Belo Horizontéban.

A találkozóra kilátogató szurkolók nem voltak túl elégedettek a Ronaldinhót, Alexandre Patót és Neymart is a soraiban tudó selecao teljesítményével, és hazai pályán fütyülték ki Scolari csapatát.

KIFÜTYÜLTÉK A BRAZIL VÁLOGATOTTAT

A chileiek már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést, amikor Marcos González fejelt a kapuba egy kipattanó labdát nagy kavarodás után. A 24. percben aztán Rever egy szögletet követően a kapuba bólintott.

Az 55. percben Neymar volt eredményes, amikor csak az üres kapuba kellett gurítania Ronaldinho, Jadson és Pato szép összjátéka után. A 63. percben aztán Eduardo Vargasszép lövéssel egyenlített, beállítva a végeredményt.

„Természetesen senki sem szereti, ha kifütyülik, de én már nem foglalkozom ezzel – nyilatkozta a Reutersnek Neymar a Chile elleni találkozó után. – Minden válogatott mérkőzésen kifütyülnek, már kezd unalmassá válni.”

„Mindig mindent megteszünk a csapatért. Az ellenfelek extra motivációval lépnek pályára Brazília ellen, a mi feladatunk, hogy még náluk is jobban teljesítsünk – folytatta Neymar. – Hozzá kell szoknunk a kipfujoláshoz, ilyen futball. Egyik nap ezt kapod, a másik nap az egekbe emelnek. Így megy ez.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–CHILE 2–2

Belo Horizonte, 53000 néző. V: Amarilla (paraguayi)
BRAZÍLIA: Cavalieri – Jean (Marcos Rocha. 71.), Dedé (Henrique, a szünetben), Rever, André Santos – Paulinho, Ralf (Fernando, 66.), Jadson (Osvaldo, 66.), Ronaldinho – Leandro Damiao (Pato, a szünetben), Neymar. Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari.
CHILE: Herrera – Cristián Álvarez, Rojas, M. González, Mena – Leal, Meneses (Munoz, 68.), Reyes – Cortés (Fuenzalida, 60.), Vargas (Robles, 89.), Rubio (Figueroa, 77.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli.
G: Rever (24.), Neymar (55.), ill. González (8.), Vargas (63.)
K: Leal (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik