Felkészülés: Giroud szárnyal a válogatottban is; Lacazette: 1.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.29. 22:51
null
Lacazette első gólját szerezte a francia mezben (Fotó: Reuters)
A francia labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen könnyedén, 2–0-ra legyőzte Alexandre Lacazette, valamint Olivier Giroud találatával Dániát.

Eb-selejtező helyett felkészülési mérkőzés, a 2016-os Európa-bajnokságnak otthon adó Franciaország Dánia legjobbjaival mérte össze tudását. A franciák legutóbb sima, 3–1-es vereséget szenvedtek Brazíliától, míg a dán válogatott a minap az Egyesült Államokat győzte le 3–2-re.

A Saint-Étienne-ben rendezett találkozón a hazaiak azonnal odaszögezték a saját kapujuk elé a dánokat, akik az első percekben csupán a felszabadításokkal tudtak foglalkozni.

Hamar előnybe is kerültek a franciák, az első negyedóra végén Alexandre Lacazette vágta a labdát a kapu közepébe Kasper Schmeichel védése után (1–0). Ez volt a Lyon csatárának első találata a nemzeti együttesben.

A folytatásban sem csökkent a franciák lelkesedése, sorra jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek, majd még az első játékrészben meg is duplázták előnyüket. Olivier Giroud kilépett a bal szélen, és egy igazítás után Schmeichel lába között a kapu közepébe passzolt (2–0).

A második félidőre már nem maradt francia gól, de Didier Deschamps válogatottja így is könnyedén legyőzte Dániát.

A franciák legközelebb júniusban, Belgium, míg a dánok Montenegró ellen lépnek pályára szintén felkészülési mérkőzésen.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FRANCIAORSZÁG–DÁNIA 2–0
(2–0)
Saint-Étienne, Geoffroy-Guichard Stadion. Vezette: Kruzliak (szlovák)
FRANCIAORSZÁG: Ruffier – Jallet (Sagna, 90.), Varane, Koscielny, Tremoulinas – Schneiderlin (Zouma, 82.), Kondogbia (Guilavogui, 60.) – Lacazette (Matuidi, 71.), Payet (Valbuena, 82.), Griezmann (Fékir, 60.) – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
DÁNIA: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer, Sviatchenko (Hansen, 76.), Boilesen (Christiansen, a szünetben) – Wass (Poulsen, a szünetben), Kvist (Delaney, 88.), Krohn-Dehli – Vibe (Jörgensen, 58.), Bendtner, Eriksen (Schöne, 83.). Szövetségi kapitány: Morten Olsen
Gólszerző: Lacazette (14.), Giroud (38.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik