Felkészülés: ezüstérmesként érkezik a Chelsea Budapestre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.08. 23:16
null
Ki talpal le kit? Diego Costa és Volkan Demirel találkozása (Fotó: Reuters)
Jótékonysági minitornán vett részt Törökországban a Chelsea labdarúgócsapata, amely előbb 2–0-s győzelmet aratott a Fenerbahce ellen, majd 1–0-ra kikapott a Besiktastól, így a második helyen zárt.

Az egyszer 45 perces meccsek sorát a Fener–Besiktas összecsapás nyitotta, a mérkőzés pedig a fekete-fehérek egygólos sikerével zárult. A találkozó egyetlen gólját Ismail Köybasi szerezte.

Ezután következett a Cech – Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta – Fabregas (Mikel, 39.), Matics – Schürrle (Ramires, 33.), Oscar (Szalah, 41.), Hazard – Diego Costa (Drogba, 35.) összeállításban pályára lépő Chelsea Fenerbahce elleni találkozója, mely az angolok 2–0-s sikerét hozta.

A londoni együttes Diego Costa szólógóljával szerzett vezetést, nem sokkal később pedig Braniszlav Ivanovics közeli találatával állította be a végeredményt. A spanyol támadó a szerencsének köszönheti, hogy nem szenvedett súlyos sérülést Bruno Alves belépője után.

BRUNO ALVES NEM KEGYELMEZETT COSTÁNAK

Az isztambuli jótékonysági rendezvény záró mérkőzésén José Mourinho a Cech – Ivanovics, Cahill, Terry, Filipe Luis – Fabregas (Szalah, 33.), Matics (Mikel, 43.) – Ramires (Torres, 43.), Willian, Hazard (Oscar, 22.) – Diego Costa (Drogba, 22.) összetételű csapatot szerepeltette, de nem sok sikerélményben lehetett része, mert a Besiktas Ersan Gülüm góljával megnyerte a meccset – ezáltal a minitornát is.

A Chelsea legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a Ferencváros vendége lesz a zöld-fehérek stadionavatóján.

Ami az egyetlen mai magyar érdekeltségű felkészülési találkozót illeti: a Stieber Zoltánt az első harminc percben soraiban tudó Hamburg kétgólos vereséget szenvedett a Laziótól.

Fenerbahce–Besiktas 0–1

<

Fenerbahce–Chelsea 0–2

Besiktas–Chelsea 1–0

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Fenerbahce–Besiktas 0–1
(Köybasi 11.)
Fenerbahce–Chelsea 0–2 (Diego Costa 24., Ivanovics 31.)
Besiktas–Chelsea 1–0 (Gülüm 43.)
A torna végeredménye: 1. Besiktas 6 pont, 2. Chelsea 3, 3. Fenerbahce 0

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Hertha (német)–Kasimpasa (török) 1–1
Hamburg (német)–Lazio (olasz) 0–2
1. FC Köln (német)–Granada (spanyol) 0–1
Sevilla (spanyol)–Córdoba (spanyol) 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik