Felkészülés: CR Skóciában sem hiányzott a portugáloknak

Vágólapra másolva!
2018.10.14. 19:58
null
Bruma (7) mezszámához méltó cselsorozat végén bombázott a kapuba (Fotó: AFP)
A skótok csupán a 93. percben tudtak szépíteni a magabiztos portugálok ellen. A C. Ronaldo hiányában a 7-es mezben futballozó Bruma nagy gólt lőtt Gordonnak a 3–1-re megnyert felkészülési mérkőzésen.

A saját kérésére Cristiano Ronaldót továbbra is nélkülöző Portugália Skóciába látogatott felkészülési mérkőzésre, kihasználva, hogy egyik válogatottnak sem volt meccse a Nemzetek Ligája-fordulóban.

A kiegyenlített játékot hozó első félidő végén Hélder Costa vette be a hazai kaput: Kévin Rodrigues lapos beadása után, védőjét megelőzve öt méterről a kapuba továbbított (0–1).

A 74. percben Renato Sanches szabadrúgása után Éder fejes góllal döntötte el a találkozó sorsát (0–2).

Hiába próbálkoztak a skótok több mint tíz lövéssel a 2016-os Európa-bajnokkal szemben, a rendes játékidőben csupán egyszer találták el a kaput. A másik oldalon a lassan veteránnak számító, 36. életévét taposó Craig Gordon ezzel szemben öt védéssel zárta a találkozót – s Bruma jól eltalált lövése után három kapott góllal is… (0–3).



A portugáloknál a 86. percben lépett pályára a felnőttválogatottban ezen az estén debütáló Cláudio Ramos, a hagyományosan nem épp nagy csapatnak számító CD Tondella 26 esztendős kapusa. A bemutatkozás nem marad felhőtlen számára: a 93. percben Steven Naismith szépített, ziccerben a bal felső sarokba csavarva a labdát (1–3).


LABDARÚGÁS
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Skócia–Portugália 1–3 (Naismith 93., ill. H. Costa 43., Éder 74., Bruma 84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik