Felkészülés: brazil örömfoci, egyetlen Hulk-góllal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.05. 23:50
null
Csak Hulk góljának örülhettek a brazilok (Fotó: AFP)
A brazil labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Costa Ricát felkészülési mérkőzésen, a találkozó egyetlen gólját Hulk szerezte, a 10. percben.

Brazília–Costa Rica 1–0 (1–0)
Egyesült Államok, New York, Red Bull Arena. V: Mathieu Bourdeau (kanadai)
Brazília: Marcelo Grohe – Danilo, Miranda, D. Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo (Rafinha, 81.), Fernandinho (Elías, 74.) – Willian (Lucas Moura, 78.), Lucas Lima (Coutinho, 67.), Douglas Costa (Neymar, 82.) – Hulk (Kaká, 67.). Szövetségi kapitány: Dunga
A kispadon: Jefferson (k.), Alisson (k.), Douglas Santos, Fabinho, Gabriel Paulista, Marquinhos, Firmino
Costa Rica: Pemberton – Acosta, G. González, Duarte – Gamboa (Myrie, 90.), Borges, Tejeda (D. Guzmán, 77.), Matarrita – B. Ruiz (Colindres, 80.), Venegas (Vega, 90.) – Urena (J. Campbell, 81.). Szövetségi kapitány: Óscar Ramírez
A kispadon: Alvarado (k.), A. Rodríguez, F. Calvo, Júnior Díaz, Francis
Gólszerző: Hulk (10.)

Az Egyesült Államokban, New Yorkban csapott össze felkészülési mérkőzésen Brazília és Costa Rica, a vártnál jóval kevesebb néző előtt.

A mérkőzés egy a kapus által hárított Hulk-bomával indult, majd David Luiz kihagyta a szinte kihagyhatatlant, két lépésről az üres kapuval szemben állva is hibázni tudott. A 10. percben Hulk már nem kegyelmezett: szerelte a 16-oson belül a gyámoltalan Giancarlo Gonzálezt, és a bal sarokba lőtt. 1–0!

Innentől kezdve előre látható volt a mérkőzés további kimenetele: támadgatott a Costa Rica, gyatra hatékonysággal, a brazilok pedig gyors és veszélyes, széleken vezetett ellencsapásokkal operáltak, a Willian, Douglas Costa párosra építve. Fernandinho helyzete után leült kissé a mérkőzés, a brazilok higgadtan passzolgattak saját térfelükön, majd igyekeztek ritmust váltani a felezővonalhoz érve: szemmel láthatóan élvezték a futballt.

Az első félidő végét azért megnyomta a selecao, míg ellenfele egyetlen lehetősége Bryan Ruiz előtt adódott, de ügyesen és hatékonyan összezárt előtte a másik kapu előtt nem jeleskedő Fernandinho, David Luiz kettős.

Elmaradtak a szünetben az ilyenkor szokásos sorcserék, a játék pedig három kihagyott brazil ziccerrel folytatódott, de sem Marcelo (kétszer), sem Hulk nem tudott elég pontos lenni a legfontosabb pillanatban. Diego Costa is megvillant, ám pár jó csel után ő sem célzott jól, majd remekül szolgálta ki Williant, aki szintén nem tudott a kapuba találni az ötös előteréből.

Érdekes, hogy a széleken gyakorlatilag átjáróház volt a La Sele védelme, pedig Óscar Ramírez mester elméleti 3–4–2–1-es hadrendje hamar átcsapott gyakorlati 5–4–1-be. Dunga a 67. percben beküldte a közönségkedvenc – Amerikában légióskodó – Kakát, de furcsa módon Hulk helyére, a karmester Lucas Limát pedig Coutinho váltotta.

A Pelék, Romáriók és Ronaldók hazájának válogatottja tehát középcsatár nélkül folytatta, bár Kaká így is majdnem gólt rúgatott Costával, szinte első labdaérintéséből.

A hajrára mindkét kapitány pánikszerű cserélgetésekbe fogott, kapott jó 10 percet a nem teljesen egészséges Neymar is, de újabb gól már nem született.

A brazilok egyáltalán nem vették félvállról a mérkőzést, ám számos helyzetük közül csak egyet értékesítettek, ez a Costa Rica nyomokban sem emlékeztet arra, amely a 2014-es világbajnokságon szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik