Felkészülés: Alisson kapitálisat hibázott, de a Pool 3–1-re nyert

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 22:02
null
Harry Wilson (jobbra) szenzációs góllal hívta fel magára a figyelmet (Fotó: AFP)
A Liverpool 3–1-re legyőzte az Olympique Lyont felkészülési mérkőzésen. A találkozó a liverpooli siker ellenére az angol csapat kapusának, Alissonnak a 3. percben összehozott büntetőjéről marad majd igazán emlékezetes.

Nem mondjuk, hogy a friss Copa América- és Bajnokok Ligája-győztes, az előző idényben rekordot rekordra halmozó brazil kapus lelkét az viselte meg, hogy kimaradt a FIFA Év férfi labdarúgója-díjra jelölt tíz futballista közül, mindenesetre elég dekoncentráltan kezdte a Lyon elleni felkészülési mérkőzést.



A Memphis Depay által értékesített büntető (0–1) után viszont a Liverpool magára talált, Roberto Firmino a 17. percben egyenlített (1–1), majd Joachim Andersen helyezett védhetetlen lövést saját kapujának bal oldalába (öngól, 2–1), végül a második félidő elején a 22 éves Harry Wilson egy 28 méterről eleresztett és a jobb felsőbe vágódó bombával hívta fel magára a figyelmet – egyúttal kialakítva a 3–1-es végeredményt.

WILSON BOMBÁJA

ANGERS–ARSENAL

Néhány száz kilométerrel odébb az Arsenal a D. Martinez – Chambers, Mustafi, Medley, Monreal – R. Burton, Guendouzi – Martinelli, John-Jules, R. Nelson – Nketiah összeállításban, nem feltétlen bajnoki alapcsapatával lépett pályára a francia élvonalbeli Angers ellen.

A találkozón Farid el-Melali góljával a franciák szereztek vezetést, a második félidőben, öt arsenalos cserével később az ifjú Reiss Nelson egalizált (1–1). A két csapat közti megállapodás szerint 90 perc után tizenegyesekkel döntötték el, ki volt ezen az estén a jobb, a „szétlövés” pedig az Arsenalnak kedvezett.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–OLYMPIQUE LYON (francia) 3–1 (2–1)
Liverpool:
Alisson (Mignolet, 63.) – Hoever (Van den Berg, a szünetben; Van Dijk, 63.), J. Gomez (Alexander-Arnold, 62.), Lovren (Matip, 62.), Larouci (Robertson, 63.) – Shaqiri (Milner, 31.; Henderson, 63.), Lallana (Fabinho, 63.), N. Keita (A. Lewis, a szünetben; Wijnaldum, 62.) – Szalah (B. Duncan, a szünetben; Elliott, 63.), Firmino (Brewster, 31.; Origi, 62.), Wilson (Oxlade-Chamberlain, 63.). Menedzser: Jürgen Klopp
Olympique Lyon: A. Lopes (Tatarusanu, a szünetben) – Dubois (Tete, 63.), J. Andersen (Solet, 65.), Denayer (Marcelo, a szünetben), Marcal – Jean Lucas (Pape Diop, a szünetben), Thiago Mendes (Tousart, a szünetben), Aouar (Fofana, 75.) – B. Traoré (Kitala, 63.), Mou. Dembélé (Gouiri, 66.), Depay (Caqueret, 63.). Vezetőedző: Sylvinho
Gólszerző
: Firmino (17.), J. Andersen (21. – öngól), Wilson (53.), ill. Depay (4. – 11-esből)

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Angers (francia)–Arsenal (angol) 1–1 (el-Melali 13., ill. Reiss Nelson 50.) – 11-esekkel 3–4
Perugia (olasz)–Roma (olasz) 1–3
(Iemmello 35., Dzeko 8., G. Mancini 20., 91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik