nemzetisport.hu 2016.03.23 21:19 Frissítve: 2016.03.23 22:30

Felkészülés: „A magyarok ennél erősebbek lesznek” – Cacic

Ante Cacic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott az izraeli válogatott elleni 2–0-s győzelem után. A megsérült csapatkapitány Darijo Srna szereplése még kérdéses a szombati, budapesti találkozón.

A horvátok egy félidő alatt elintézték Izraelt (Fotó: Reuters)

 

SRNA: NAGY SZERENCSÉM VOLT
„Kaptam egy nagy rúgást, ami után először eléggé megijedtem, de most már könnyebben rá tudok állni a lábamra, remélem, nem tört el. Összességében nagy szerencsém volt, de hogy játszhatok-e Budapesten, azt az orvosok döntik el” – adott tájékoztatást az állapotáról Srna.

„Köszönettel tartozom a szurkolóknak, akik nagy számban jöttek ki a mérkőzésre. Sok információt kaptunk a meccsből, megpróbáltunk megfelelő játéklehetőséget biztosítani mindenkinek, megtalálni a területeket, amelyeken még dolgoznunk kell az Európa-bajnokság előtt. Háromféle formációt [3–5–2, 4–4–2, 4–3–3 – a szerk.] is kipróbáltunk a meccs alatt, köszönöm a játékosaimnak is a hozzáállást és a mutatott jó dolgokat. Összességében elégedett vagyok. Megpróbáltuk megvalósítani, amit gyakoroltunk, de nehéz folyamatos játékot nyújtani ennyi változtatás mellett – így néha átengedtük a kezdeményezést Izraelnek” – vélekedett Ante Cacic, aki Darijo Srna sérüléséről és a budapesti mérkőzésről is beszélt.

„Remélem, a sérülés nem súlyos, kapott egy kemény belépőt, de azt hiszem, rendben lesz. A következő mérkőzésünktől mást várok, a magyarok ennél erősebbek lesznek. A lényeg, hogy a saját játékunkat játsszuk és alakítsuk – egyelőre nem mondtam le egyik, a mostani meccsen alkalmazott játékrendszerről sem. Kemény meccset várok, győzni indulunk.”

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HORVÁTORSZÁG–IZRAEL
2–0 (2–0)
Eszék. Vezette: Vad II István
Horvátország: Subasic (L. Kalinic, a szünetben) – Vida, Corluka (Schildenfeld, a szünetben), Lovren – Srna (Vrsaljko, 44.), Modric (Antolic, 68.), Badelj (Halilovic, 52.), Brozovic, Perisic – Mandzukic, N. Kalinic (Kovacic, 57.)
Izrael: Klejman – B. Bitton (Tzedek, a szünetben), Gerson, Tibi, Dabbur – Tawatha (Szajef, 67.), Kehat (Kajal, 83.), N. Bitton, Buzaglo (Kohen, a szünetben) – Hemed (Barda, 76.), Ben Haim (Benajun, 76.)
Gólszerző: Perisic (4.), Brozovic (34.)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.20 11:34:36

Minden más foci ILYÉS SZABOLCS (ZARAGOZA)

A portugálok az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, a második játékrészben meglett a szépítés.

2018.04.19 08:44:32

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Georges Leekens helyett talán jobb lett volna fiatalabb, erőtől duzzadó trénert választani.”

2018.04.16 23:33:20

Minden más foci IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. A szájtapasz különösen kedvelt lett a spanyol futballpályák környékén, mert hát az ibériaiak módfelett közlékenyek, bőbeszédűek, és nem is annyira szemérmesek, de közlendőjük sem mindig nyomdafestéktűrő.

2018.04.16 15:32:02

Minden más foci nemzetisport.hu

Juventus–Napoli • Kezdődik a jégkorong-vb • Sopronban zárul a női kosárlabda Euroliga.

2018.04.14 23:11:52

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Azért nincs még minden veszve. Meg nem erősített hírek szerint az UEFA nem tervezi, hogy a közeli jövőben Kínában vagy Szaúd-Arábiában rendezze a labdarúgó Európa-bajnokságot.