Felkészülés: a City ellen elbukta a tizenegyespárbajt a Roma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.21. 14:11
null
Raheem Sterling már a 3. percben vezetéshez juttatta a Cityt (Fotó: Reuters)
Az Ausztráliában is zajló International Champions Cup felkészülési tornán az AS Roma és a Manchester City nem jutott dűlőre egymással 90 perc során, így a tizenegyesekre maradt a döntés, amelyben az angolok bizonyultak jobbnak az olaszoknál.



A friss sztárigazolás, Raheem Sterling manchesteri bemutatkozása alkalmával már a 3. percben vezetéshez juttatta a Cityt, de Miralem Pjanic góljával gyorsan egyenlítettek az olaszok. A Roma a második félidő elején ismét hátrányba került – az előző idényben a Columbus Crew-nak kölcsönadott, 18 éves nigériai Kelechi Iheanacho volt eredményes –, ám Adem Ljajics a hajrában szabadrúgásból döntetlenre mentette a meccset, jöttek a tizenegyesek.

A találkozó összefoglalója

A párbaj hőse Joe Hart volt. A City kapusa az ötödik sorozatban előbb értékesítette a tizenegyest, majd kivédte Seydou Doumbia löbbölését, ezzel lett öt sorozat után 4–4 az állás. A City saját nevelésű játékosa, James Horsfield nem hibázott, nem úgy római részről a csapatkapitány Seydou Keita: a rutinos játékos lövését ugyanis Hart védte. Legutóbb a Real Madrid ellen Seydou Keita tizenegyese a párbajban győzelmet ért, mai hibája viszont vereséget.

A párbaj



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS (International Champions Cup)
Manchester City–AS Roma 2–2 (1–1); tizenegyesekkel: 5–4
Gólszerző:
Sterling (3.), Iheanacho (52.), ill. Pjanic (8.), Ljajics (87.)
PÉNTEKEN JÁTSSZÁK
Real Madrid–Manchester City
KORÁBBAN
Real Madrid–AS Roma 0–0; tizenegyesekkel: 6–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik