Fél percen múlhat, hogy téged is elvisz egy külföldi klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.13. 10:03
Január kezdetével beköszöntött a futballszezon egyik legizgalmasabb fejezete – az átigazolási időszak. Az előttünk álló hetekben még óriási lehetőségek nyílhatnak meg az amatőr és profi labdarúgók előtt, mégpedig egy modern tehetségkutató hálózat, a Fieldoo segítségével.

A Fieldoo nem más, mint a futball virtuális piactere, ahol a labdarúgók, az érdekeiket képviselő menedzserek és a klubok egyenrangú partnerekként vannak jelen egy közös cél, az előrelépés érdekében. A legjobb az egészben: a lehetőségek kapuja mindenki előtt nyitva áll.Fieldoo nem más, mint a futball virtuális piactere, ahol a labdarúgók, az érdekeiket képviselő menedzserek és a klubok egyenrangú partnerekként vannak jelen egy közös cél, az előrelépés érdekében. A legjobb az egészben: a lehetőségek kapuja mindenki előtt nyitva áll.

Talán olvasóink is emlékeznek, a Fieldoo nemrég közös projektet indított a spanyol másodosztályban szereplő Almería együttesével. A felek arra vállalkoztak, hogy a „The Fieldoo Challenge” keretében több ezer jelentkező közül kiválasztanak egy játékost, aki profi szerződést kaphat az andalúziai klubnál.

A projekt keretében szinte bárki, profi és amatőr játékos egyaránt jelentkezhetett – csupán egy adatlap létrehozására volt szükség a Fieldoo tehetségkutató hálózat rendszerében.

Több ezer futballista jelentkezett, a verseny több körből állt, a „Fieldoo scouting team” tehetségkutató csapat tagjai és az Almería szakemberei választották ki a legjobbakat, akik próbajátékon vehettek részt a klubnál.

A verseny végén az U21-es izlandi válogatott Björgvin Stefansson és a szlovén Mario Guberac volt a két befutó, ők nyerték el egy profi szerződés lehetőségét.

A verseny elődöntőjéig két magyar labdarúgó is eljutott, Póti Krisztián (Szigetszentmiklósi TK) és ifj. Nyilas Elek (Tiszakécske FC) került be a legjobbak közé.

Pofonegyszerű létrehozni egy saját adatlapot
Pofonegyszerű létrehozni egy saját adatlapot

De mi is pontosan ez a Fieldoo? Egy formabontó vállalkozás, amely az internet kínálta lehetőségek segítségével újraértelmezi a tehetségkutatás és az átigazolási piac működésének folyamatait. Egy játékosokat, ügynököket és klubokat összekötő kapcsolati háló, amelyben minden egyes résztvevő a saját kezébe veheti a saját sorsát – nem kell arra várni, hogy egyszer valaki bekopogtat azon a bizonyos ajtón.

A Fieldoo nem egy ügynökség, hanem az összekötő kapocs. Egy közösségi tér, ahol a labdarúgók költségmentesen létrehozhatják saját adatlapjukat, a játékosokat kereső ügynökök és klubok pedig megtalálhatják őket – aktuális igényeiknek és érdeklődési köreiknek megfelelően.

Képzeljünk el egy virtuális kirakatot, ahol a futballisták az ismeretlenségből előtörve megmutathatják képességeiket, bizonyíthatják rátermettségüket a játékosokat kereső kluboknak és menedzsereknek. A Fieldoo célja: modernizálni és erősíteni a kommunikációs csatornákat a klubot kereső futballisták és játékosokat kutató egyesületek között.

VIRTUÁLIS FUTBALLPIAC

„A Fieldoo pontosan úgy működik, mint a modern labdarúgás. Dinamikus és versenyalapú” – Oliver Schlegel.

„A Fieldoo remek lehetőség a minőségi igazolások felkutatására, alapjaiban változtatja meg az átigazolási piac működését” – Sanel Konjevic (magyar kapcsolatokkal rendelkező játékosügynök).

Az elmúlt időszakban magyar klubok is profitáltak a Fieldoo kínálta lehetőségekből. Oliver Schlegel játékosügynök a Fieldoo rendszerén keresztül irányított nagyobb figyelmet a szlovén Rene Mihelicre, aki ezáltal került képbe és lett 2014-ben az NB I-ben szereplő DVSC labdarúgója, majd 2015-ben az izraeli élvonalban szereplő Hapoel Ra'anana szerződtette.

Emellett a Fieldoo rendszerét számos magyar labdarúgó használja, az oldalon mutatott aktivitásuknak köszönhetően jutottak el próbajátékra vagy találtak maguknak menedzsert.

Mivel a januári átigazolási időszak még javában tart, a Fieldoo remek lehetőség azoknak az amatőr és profi labdarúgóknak, akik felhívnák magukra a klubok, játékosügynökök figyelmét – függetlenül attól, hogy kilométerben mérve mennyire vannak távol egymástól.

Fieldoo: a kapocs játékosok és klubok között
Fieldoo: a kapocs játékosok és klubok között

Az oldalon ingyenesen létrehozhatja bárki saját profilját, ismertetheti önéletrajzát, jelentkezhet próbajátékra és találhat magának ügynököt, aki a jövőben képviseli érdekeit és egyengeti a karrierjét. A labdarúgóknak nincs más dolguk, mint kitölteni a szükséges adatokat, közölni a legfontosabb eredményeket és statisztikákat, feltölteni videókat képességeikről. A mindössze fél percet igénylő regisztrációt követően olyan kapuk nyílhatnak meg, amelyekre korábban még nem volt példa.

„A hálózat évről évre növekszik, egyre több játékost küldünk próbajátékra, egyre többet kötünk össze elismert átigazolási szakemberekkel és klubokkal, hozzásegítve őket profi szerződésekhez – fogalmazott Klemen Hosta, a Fieldoo ügyvezető igazgatója. – Elsősorban a tehetségkutatás folyamatát szeretnénk modernizálni, mindeközben elérni az átigazolási piacok legmagasabb szintjéig. A Fieldoo nem az a hely, ahol a játékosok csak álmodoznak a profi szerződésekről, hanem egy olyan platfrom, ahol valódi üzletek köttetnek meg.”

Mi az a Fieldoo? Rövid ismertető angol nyelven:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik