Fehéroroszország: Maradona aláírt, ő lesz a Breszt elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.15. 22:45
null
Diego Maradona a fehérorosz zászlóval (Fotók: dynamo-brest.by)
Diego Maradona hároméves szerződést írt alá a Dinamo Breszttel, aminek értelmében ő lesz a fehérorosz labdarúgóklub elnöke!

 

 

A furcsa hírt a breszti klub a hivatalos oldalán megerősítette. A fényképekkel színesített közlemény szerint az elnöki cím ez esetben azt jelenti, hogy az argentin ikonnak a klub stratégiai fejlesztése lesz a fő feladata. Az összes strukturális egységgel együtt kell működnie, így a Dinamo Breszt utánpótlás-akadémiájával is. Gyakorlatilag tehát sportigazgatói posztra szerződtették, és az oroszországi világbajnokság után veszi át az irányítást a Dinamónál.

A klub az Abu-Dzabiban található Emirates Palace-ben tart majd sajtótájékoztatót Maradona kinevezésével kapcsolatban.

Az 57 éves argentin szakember – aki 1986-ban játékosként világbajnoki címig vezette hazája válogatottját, melyet aztán szövetségi kapitányként is irányított – legutóbb az al-Fudzsaira vezetőedzőjeként dolgozott, de távozott, mert a veretlenül megvívott szezon ellenére nem jutottak fel az Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságának élvonalába.

A Dinamo Breszt kétszer nyerte meg a Fehérorosz Kupát, a belorusz bajnokság élvonalában pedig az 1992-es harmadik hely az eddigi legjobb eredménye.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik