Fehéroroszország: a BATE nem remekelt, de megszerezte első győzelmét

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.04. 18:24
null
A BATE nyert, a klub korábbi támadója, Aljakszandr Hleb úgy tudja, a liga összes labdarúgója egészséges (Fotó: AFP)
Újabb mérkőzéseket rendeztek meg a fehérorosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a BATE két veresége után az újonc Ruh Bresztet 1–0-ra megverte, s megszerezte első győzelmét – természetesen nézők előtt.

 

Szinte a világ minden pontján megállt a sport- és a futballélet. Fehéroroszországban viszont nem halasztották el a labdarúgó-bajnokságot, ráadásul a szövetség főtitkára úgy véli, a szervezetnek jelenleg nincs oka rá, hogy felfüggessze a bajnokságot.

A fehérorosz élvonalban nézők előtt rendezik meg a 3. fordulót is, s az élcsapatnak számító BATE-nak égetően szüksége volt a három pontra, mert két vereséggel kezdte az idényt. A BATE 1–0-ra behúzta a Ruh Breszt elleni mérkőzést. A csapat hőse a 31 éves középpályás, Sztanyiszlav Drahun volt, akinek a 7. percben szerzett gólja győztes találatnak bizonyult.

Az utolsó szombati mérkőzésen a Szlavija Mozir 2–1-re legyőzte idegenben a Bresztet, ezzel három meccs után hat pontja van, s a tabella 4. helyére ugrott.

A fehérorosz labdarúgás élő legendájának számító Aljakszandr Hleb tudomása szerint minden futballista egészséges. Ezt arra válaszolva mondta az orosz Szport Ekszpressz újságírójának, hogy miért folytatódik – Európában egyedüliként – a fehérorosz labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette is. Hozzátette azonban, a helyzet változhat.

Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középpályása az interjúban – az újságíró beszámolója szerint – mosolyogva mondta, hogy a fehérorosz bajnokság mérkőzéseire még soha nem voltak annyian kíváncsiak külföldről, mint manapság.

„Sok ország fizetett a közvetítésekért, olvastam, hogy már Törökország is, és egyre nagyobb az érdeklődés Spanyolország és Anglia részéről is” – jelentette ki.

„Köztársaságunkban, amennyire tudom, ma minden futballista egészséges. Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk” – tette hozzá Hleb.

FEHÉROROSZ VISZSAJA LIGA
3. FORDULÓ

BATE–Ruh Breszt 1–0
Sahcjor Szalihorszk–Nyeman 0–0
Breszt–Szlavija Mozir 1–2
PÉNTEKEN
Belsina–Haradzeja 0–1
Dinamo Minszk–Zogyino 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik