nemzetisport.hu 2017.11.24 09:26 Frissítve: 2017.11.24 10:56

Ez az igazi Black Friday! Messi, Sánchez és Özil is ingyen vihető

Mint azzal már mindenki találkozott az elmúlt napokban, ma nagyjából mindenhol Black Fridayt tartanak. A Marca ennek kapcsán összeszedte azoknak a futballistáknak az álomcsapatát, akik január elsejétől szabadon tárgyalhatnak új klubokkal. A Mesut Özil, Lionel Messi, Alexis Sánchez támadósort alighanem sok csapat elfogadná...

Lionel Messi továbbra is új szerződésre vár (Fotó: AFP)

 

A spanyol lap nem meglepő módon a Barcelona argentin támadójára fűzi fel a cikkét, kiemelve, hogy bár a katalán klub azt sugallta a korábbiakban, hogy már megegyezett a hosszabbításról, ettől még jelen állás szerint tény, hogy Messi szerződése 2018 júniusában lejár. Ennek következtében pedig január elsejétől kezdve szabadon tárgyalhat bármelyik klubbal.

Persze, ez még önmagában nem jelenti azt, hogy olcsón megússza a csapat, a támadó minden bizonnyal a labdarúgás történetének legnagyobb szerződését írja majd alá – nagyjából 30 millió eurós éves fizetéssel kell számolni. Ugyanakkor nem nyílik mindennap lehetőség rá, hogy a történelem egyik legjobb játékosát szerződtessék...

A lejáró szerződésűek álomcsapatában egyébként is ritka erősnek tűnik a támadósor, hiszen az Arsenal két klasszisának, Mesut Özilnek és Alexis Sáncheznek is könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó éve a londoniaknál.

A kapuban Gianluigi Buffon és Iker Casillas is opció lehetne, de a Marca a jövőre való tekintettel inkább Kepának szavazott bizalmat, a védelembe Giorgio Chiellini és Daley Blind is helyet kapna, a középpálya sem tűnik gyengének: Leon Goretzkát többek között a Barcelona is szívesen látná a keretében.

Amúgy még néhány egész jó támadó szerződése szintén lejár az idény végén: Arjen Robben, Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli vagy éppen Franck Ribéry is új klubot találhat magának.

A január elsejétől szabadon igazolhatók álomcsapata (Fotó: Marca)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.20 10:08:12

Minden más foci TÓTH ÁDÁM

Az abszolút egyeduralkodó büszke birtokosa egy Gulfstream G650-esnek, amely 28 millió fontba került.

2018.01.19 08:48:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Tekintse át a fontosabb átigazolási híreket a magyar és a nemzetközi futballvilágban!

2018.01.18 13:25:59

Minden más foci HUBER TAMÁS

Apai visszaemlékezés 2038-ból olyasvalakiről, aki örökre megváltoztatta a labdarúgást.

2018.01.17 23:30:30

Minden más foci S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Rácáfolt arra a balsejtelemre, hogy a profi labdarúgás manapság csakis Mammon játékszere.