Cristiano Ronaldót szinte megrészegítette a Szuperkupa-siker

Vágólapra másolva!
2014.08.12. 23:05
null
Cristiano Ronaldo bódító sikerről beszélt, s annak is örül, hogy a vb-n zavaró sérülése a múlté (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid nyerte meg az Európai Szuperkupa-mérkőzést az Európa-liga-győztes Sevilla ellen, a találkozó mindkét gólját Cristiano Ronaldo szerezte. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Elég jól játszottunk, remekül futballoztak az új igazolások is, James Rodríguez és Toni Kroos kiváló volt ma este. Egyre magabiztosabbak vagyunk, a Bajnokok Ligája után újabb címet söpörtünk be. Kroos egyenesen tökéletes teljesítményt nyújtott, gyorsan és tisztán futballozott, sok labdát szerzett. Az új játékosok megmutatták, mire is képesek, Rodrígueznek voltak gondjai az első félidőben, de aztán feljavult. Sokkal magabiztosabbak vagyunk, mint tavaly ilyenkor. Boldogok vagyunk, mert nem sok időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre, mégis nyertünk" – értékelt a madridiak olasz mestere, Carlo Ancelotti.

MÁR CSAK RAÚL VAN CR ELŐTT
AZ ÖRÖKRANGLISTÁN

A Real Madrid második kontinentális Szuperkupáját szerezte meg, a Milan 5-tel, a Barcelona 4-gyel, az Ajax és a Liverpool 3-3 diadallal áll előtte a vonatkozó listán.

Cristiano Ronaldo duplájával megszerezte 70. gólját is az európai kupamérkőzéseken, ezzel az örökranglistán felzárkózott Filippo Inzaghi mellé, otthagyva a Lionel Messi, Gerd Müller kettőst. Már csak a szintén realos Raúl (76) áll előtte, ezt a kupát egyébként most először emelhette magasba a portugál.

Akinek a Sevilla a kedvenc ellenfele, már a 18. gólját szerezte ellene Walesben.

Toni Kroos legutóbbi tíz tétmérkőzésén megnyerte csapataival a Bundesligát, a Német Kupát, a világbajnokságot és most ezt a trófeát is.

Iker Casillas az első, aki csapatkapitányként lett világ- és Európa-bajnok, BL- és Európai Szuperkupa-győztes.

„Nagyon különleges nap ez a számomra, hiszen ez az első győzelmem az európai Szuperkupában. A csapat szuper formát mutatott ma, megérdemeltük a győzelmet. Remekül éreztem magam, két fontos gólt szereztem. Köszönetet szeretnék mondani szurkolóinknak, a cím az övék is, hiszen mindig mögöttünk álltak. A lehető legjobban indul a szezon, nem is kívánhattam többet ettől a mérkőzéstől, bízom a csapatban, és önbizalmat adhat nekünk a siker, immáron a múlté a világbajnokságomat megkeserítő sérülésem is. Ami elmúlt, az már a múlt, most remekül érzem magam, mintha egy kis pezsgőt ittam volna. De sikeréhségem hatalmas" – mosolygott a kamerákba a lefújást követően Cristiano Ronaldo.

„Mindenki remek munkát végzett, miénk is lett a trófea – így a szülővárosában fellépő Gareth Bale. – Jól játszottunk, bár kell még egy kis idő, hogy teljesen összecsiszolódjunk, összerázódjunk. Cristiano Ronaldo minden meccsen megmutatja, hogy mire képes, de mindenki keményen dolgozott. Nagyszerű érzés visszatérni ide, egy álom vált valóra ezzel a kupagyőzelemmel. Mindenki azért igazol a Realba, hogy kupákat nyerjen, mi akarunk lenni a világ legjobbjai, és további aranyakat akarunk nyerni. Mindent megnyerni, amit csak lehet."

„Ezért jöttünk, ezt akartuk – trófeával indítani az idényt. Hat címet akarunk megnyerni ebben az idényben, az első már meg is van, ami önbizalmat ad nekünk" – mondta a Real jobbhátvédje, Daniel Carvajal.

„Büszke vagyok a Sevilla ma esti teljesítményére, szinte lehetetlen megverni a Realt, azt a csapatot, amelyik a világ legjobbjaiból áll. Korábban tényleg azt hittük, hogy győzhetünk. Nem így lett, de emelt fővel hagytuk el a játékteret" – dicsérte övéit a Sevilla több bravúrt bemutató kapusa, Beto.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik