Európai Szuperkupa: A PL-ben nincs Real Madrid – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.09. 00:20
null
José Mourinho ezúttal is alulmaradt a Reallal szemben (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, a Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírását megnyerő Real Madrid sikerével zárult az európai Szuperkupáért zajló összecsapás, a spanyolok 2–1-re megverték az Európa-liga-győztes Manchester Unitedet. A mérkőzést követően a „vörös ördögök” menedzsere, José Mourinho elmondta, hogy a vereség ellenére elégedett csapatával, míg Zinédine Zidane kiemelte, szinte tökéletes meccset játszottak.

 

„Sok szempontból elégedett vagyok a teljesítménnyel. A Premier League-ben nincs Real Madrid, és habár mi is topcsapat vagyunk, ők más minőséget képviselnek. A Madrid középpályája páratlan – Toni Krooshoz, Iscóhoz, Luka Modrichoz és Casemiróhoz nincs hasonló játékos. A második félidőben megnehezítettük a dolgukat olyan játékkal, ami nem ízlik nekik, örülök neki, hogy kétgólos hátrány után felálltunk, majd Marcus Rashford révén volt esélyünk az egyenlítésre is. Az utolsó másodpercig küzdöttünk, ez pedig nagyszerű” – mondta Mourinho az UEFA hivatalos oldalának.

A portugál szakember külön kitért a debütáló mérkőzésén betaláló Romelu Lukakura is.

„Nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amely ennyire uralja a játékot. Lukaku mindent megtett, és bár való igaz, hogy kihagyott egy nagy helyzetet, később betalált, ráadásul nagy csatát vívott a két belső védővel. Jó látni, hogy ilyen jól illeszkedik ebbe a csodálatos csapatba.”

A győztes hadvezér, Zinédine Zidane kiemelte, hogy játékosai az eddig elért eredmények ellenére is éhesek a sikerre.

„Hihetetlenül tehetséges csapatom van, kemény munkával sok mindent elérhetünk. Éhesek vagyunk a sikerre, mindig többet és többet akarunk. A mai meccs szinte tökéletes volt, az első félidőben különösen jól játszottunk, és bár a másodikban kicsit szenvedtünk, egy döntőben ez bármikor megtörténhet. Gareth Bale által megszerezhettük volna a harmadik gólt, úgy talán még könnyebb lett volna.”

„A folyamatos győzelmekbe nem lehet belefáradni. A maihoz hasonló ellenfeleknél kulcsfontosságú az irányítás: nagy nyomást kell helyezni a riválisra, és nem szabad engedni játszani őket. Különösen fontos volt, hogy hideg fejjel gondolkodjunk, így elérhettük azt, amit szerettünk volna. Idén még nehezebb dolgunk lesz, borzasztóan kemény meccsek elé nézünk, de tovább szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat.”

EURÓPAI SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–1 (1–0)

Szkopje, II. Philipposz Nemzeti Stadion. Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Isco (Lucas Vázquez, 74.), Kroos – Bale (Marco Asensio, 74.), Benzema (Cristiano Ronaldo, 83.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Manchester United: De Gea – A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian – Ander Herrera (Fellaini, 56.), Pogba, Matics – Mhitarjan, R. Lukaku, Lingard (Rashford, a szünetben). Menedzser: José Mourinho
Gólszerző: Casemiro (24.), Isco (52.), ill. R. Lukaku (62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik