Eurofutball: Van Persie szerint jó ötlet a belga-holland liga

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 19:12
Robin van Persie-nek, a jelenleg a Feyenoord-csatárok edzőjeként dolgozó korábbi világklasszis játékosnak tetszik a közös belga-holland labdarúgó-bajnokság terve. 

„Nem tagadom, a BeNe League megvalósításának terve mellett vagyok – idézi a BeINSports a tavaly visszavonuló, 102-szeres holland válogatott gólrekordert (50 gól). – Minden csapat a lehető legtöbb magas színvonalú mérkőzésen akar pályára lépni, hiszen ez a legjobb nekik. A nagy holland klubok idehaza gyakorta játszanak gyengébb ellenfelekkel, miért ne helyettesíthetnénk őket olyan kiváló belga csapatokkal, mint az Anderlecht, a Gent vagy a Genk? Mindkét bajnokság nyerne a változtatással. A két ország szomszédos, még csak nagy távolságokat sem kellene megtenni egy-egy meccs kedvéért.”„Nem tagadom, a BeNe League megvalósításának terve mellett vagyok – idézi a BeINSports a tavaly visszavonuló, 102-szeres holland válogatott gólrekordert (50 gól). – Minden csapat a lehető legtöbb magas színvonalú mérkőzésen akar pályára lépni, hiszen ez a legjobb nekik. A nagy holland klubok idehaza gyakorta játszanak gyengébb ellenfelekkel, miért ne helyettesíthetnénk őket olyan kiváló belga csapatokkal, mint az Anderlecht, a Gent vagy a Genk? Mindkét bajnokság nyerne a változtatással. A két ország szomszédos, még csak nagy távolságokat sem kellene megtenni egy-egy meccs kedvéért.”

Mint nemrégiben beszámoltunk róla, a Deloitte 11 klub (belga részről a Gent, az FC Bruges, a Genk, az Anderlecht és a Standard Liege, holland részről az Ajax, az AZ, az Utrecht, a Feyenoord, a PSV és a Vitesse) megbízásából készített tanulmányt a megálmodott ligáról, amelyben 10 holland és nyolc belga csapat venne részt.

A terv megvalósíthatósága körül még sok a kérdőjel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik