Eurofutball: a Vidit váró BATE ijesztő főpróbát tartott

Vágólapra másolva!
2015.08.01. 21:39
A BATE Boriszov szombaton 7–0-s győzelemmel melegített a Videoton elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőre, a párharc szerdai visszavágójára.

A boriszoviak áldozata a harmadik ligás Szpartak Sklov volt a Belorusz Kupa 32-es tábláján. Az első összecsapást a Szpartak nyerte meg 2–1-re, a BATE ezért győzelmi kényszerben lépett pályára – játékosait ez nem feszélyezte, 8–2-es összesítéssel jutottak a következő fordulóba.

A Mihail Gordejcsuk mesternégyesével – valamint Alekszandr Volodko, Mihail Szignjevics és Alekszej Riosz találatával – fémjelzett mérkőzést nem a Boriszov Arenában, hanem a boriszovi Városi Stadionban játszották le, hogy kíméljék a gyepet a magyar bajnok elleni találkozóra.

ROMÁNIA. Bőle Lukács végig a pályán volt csapatában, de sok öröme nem telt ebben: az eddig veretlen Iasi simán kikapott a Panduriitól.

ROMÁNIA, 4. FORDULÓ
Pandurii–CSMS Iasi 3–0
Botosani–Steaua Bucuresti 0–1

CSEHORSZÁG. Balázs Benjámin ezúttal is kispados volt, klubja, a Teplice nélküle is begyűjtötte a három pontot a Slovácko ellen.

CSEHORSZÁG, 2. FORDULÓ
Sparta Praha–Baník Ostrava 3–1
Sigma Olomouc–Príbram 1–3
Teplice–Slovácko 2–0
Zlín–Vysocina Jihlava 1–0
Dukla Praha–Viktoria Plzen 1–0

SVÁJC. Vanczák Vilmos nélkül kapott ki 3–0-ra a Sion a címvédő FC Basel otthonában. A szerződése utolsó évét taposó, ezért mellőzött Vanczák a kispadról azt láthatta, hogy a Basel az argentin Matías Delgado szabadrúgásával vezetést szerez a 27. percben, majd nem sokkal később emberelőnybe kerül – a vendégektől a csapatkapitány Vero Salatic kapott pirosat. A fordulás után Adama Traoré növelte az előnyt, majd nem sokkal a lefújás előtt következett Léo Lacroix öngólja.

A veretlenségét most elveszítő Sion három forduló után négy ponttal áll, míg a BL-csoportkörbe igyekvő Basel egyelőre százszázalékos.

SVÁJC, 3. FORDULÓ
Basel–Sion 3–0
St. Gallen–Young Boys 1–1

SKÓCIA. A nyáron Magyarországon edzőtáborozó Ross County 2–0-s legyőzésével kezdte a skót bajnokság 2015–2016-os idényét a címvédő Celtic. Leigh Griffiths már a 3. percben büntetőt harcolt ki a házigazdáknak, értékesítette is, és Stefan Johansen még az első félidőben belőtte a második gólt. A címvédő zöld-fehérek ott folytatták, ahol májusban abbahagyták: immár 12 bajnoki óta veretlenek, a legutóbb hat ellenféltől gólt sem kaptak.

SKÓCIA, 1. FORDULÓ
Celtic–Ross County 2–0
Hamilton–Partick Thistle 0–0
Inverness–Motherwell 0–1
Kilmarnock–Dundee FC 0–4

AUSZTRIA, 2. FORDULÓ
Salzburg–Rapid Wien 1–2
Admira Wacker–Mattersburg 2–1

BELGIUM, 2. FORDULÓ
FC Bruges–Mechelen 3–0
Mouscron Peruwelz–St. Truiden 0–2
Oostende–Westerlo 2–1
Waasland-Beveren–Kortrijk 2–1

LENGYELORSZÁG, 3. FORDULÓ
Podbeskidzie–Cracovia 0–1
Wisla Kraków–Lech Poznan 2–0

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA 2.
2. FORDULÓ
Bochum–Duisburg 3–0
1860 München–Freiburg 0–1

OROSZORSZÁG, PREMJER-LIGA
3. FORDULÓ

Amkar–Krilja Szovjetov 1–0
Zenit–Tyerek Groznij 3–0
CSZKA Moszkva–Anzsi 1–0

SZLOVÁKIA, 3. FORDULÓ
Podbrezová–Zemplín Michalovce 6–2
FK Senica–Skalica 2–1
Zlaté Moravce–Trencín 0–1

UKRAJNA, 3. FORDULÓ
Olimpik Doneck–Karpati 0–1
Sahtar Doneck–Hoverla 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik