Eurofutball: nem akármilyen meccsen debütált a magyar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.15. 01:29
A bajnok Viktoria Plzen elleni pénteki mérkőzésen (2–2) lépett pályára először ebben a cseh bajnoki szezonban Balázs Benjámin, a Teplice magyar labdarúgója.

A plzeniek kétgólos előnyt szereztek az első félidőben, a fordulás után jött a hazai szépítés – és egy rövid kényszerszünet a világítóberendezés meghibásodása miatt. A meccs hamarosan folytatódott, a 77. percben beállt a szezon korábbi négy fordulójában kispadozó Balázs Benjámin – és a 90. percben a pályán ünnepelhette Michael Lüftner kései egyenlítő gólját (Balázst télen szerződtette a Teplice, az előző idényben már volt hat bajnoki meccse).Balázs Benjámin – és a 90. percben a pályán ünnepelhette Michael Lüftner kései egyenlítő gólját (Balázst télen szerződtette a Teplice, az előző idényben már volt hat bajnoki meccse).

A Teplice furcsa „flörtöt" folytat a kétgólos előnyökkel, hátrányokkal: az első fordulóban 2–0-s vezetésről ikszelt az Olomouccal a végjátékban kapott gólok miatt, egy hete pedig hiába dolgozta le kétgólos hátrányát, kikapott 3–2-re a Príbramtól.

TÖRÖKORSZÁG. A régi motorosok közül Moussa Sow gólt szerzett, Diego gólpasszt jegyzett, az újak közül Fernandao szintén betalált, Nani pedig az előkészítésben jeleskedett – egyszóval az Eskisehirspor kétgólos legyőzésén túl a nyári szerzemények jó bemutatkozását is ünnepelhették a Fenerbahce szurkolói a török rajton.

PORTUGÁLIA. Megszenvedett a három pontért a Sporting a portugál nyitányon, de Adrien Silva 98. percben (!) értékesített, az ellenfél, a Tondela játékosai által hevesen vitatott tizenegyesével csak-csak összejött a győzelem.

UKRAJNA. Matheus Nascimento és Jevgeny Szeleznyov góljával a Dnipro legyőzte az eddig veretlen Sahtart a forduló rangadóján.

OROSZORSZÁG. A CSZKA Moszkva öt forduló után is százszázalékos, pénteken a Szpartakot győzte le 2–1-re.

Eredmények

BELGIUM, 4. FORDULÓ
FC Bruges–Kortrijk 2–1

CSEHORSZÁG, 4. FORDULÓ
Teplice–Viktoria Plzen 2–2
Mladá Boleslav–Sparta Praha 2–4

DÁNIA, 5. FORDULÓ
Midtjylland–FC Köbenhavn 0–0

HOLLANDIA, 2. FORDULÓ
Vitesse–Roda 3–0

OROSZORSZÁG, PREMJER-LIGA,
5. FORDULÓ

Amkar–Anzsi 1–1
Szpartak Moszkva–CSZKA Moszkva 1–2

PORTUGÁLIA, 1. FORDULÓ
Tondela–Sporting CP 1–2

ROMÁNIA, 7. FORDULÓ
Petrolul–Botosani 2–1

TÖRÖKORSZÁG, 1. FORDULÓ
Fenerbahce–Eskisehirspor 2–0

UKRAJNA, 5. FORDULÓ
Sahtar–Dnipro 0–2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik