Eurofutball: nagy szériát szakított meg a dániai szuperrangadó

Vágólapra másolva!
2011.07.23. 21:30
Nem sikerült egyhuzamban a 14. otthoni bajnoki mérkőzését is megnyernie az FC Köbenhavnnak: a dán labdarúgó-élvonal címvédője hazai pályán 2–2-re végzett a legutóbbi ezüstérmes OB-val.

DÁNIA. Az elmúlt három szezonban az FCK mögött rendre második helyen végző odenseiek szerezték meg a vezetést Bernard Mendy révén, ám a hazaiak izlandi védője, Sölvi Ottesen a szünetre megfordította az állást. Az FCK támadójátéka a gólkirály Dame N'Doye távollétében nem volt az igazi, és miután Peter Utaka egy védelmi kihagyást kihasználva egyenlített, már nem maradt muníció a fővárosi lábakban – maradt a 2–2.DÁNIA. Az elmúlt három szezonban az FCK mögött rendre második helyen végző odenseiek szerezték meg a vezetést Bernard Mendy révén, ám a hazaiak izlandi védője, Sölvi Ottesen a szünetre megfordította az állást. Az FCK támadójátéka a gólkirály Dame N'Doye távollétében nem volt az igazi, és miután Peter Utaka egy védelmi kihagyást kihasználva egyenlített, már nem maradt muníció a fővárosi lábakban – maradt a 2–2.

FINNORSZÁG. Megszakadt egy szép sorozat a finn élvonalban is: a címvédő HJK kikapott a bennmaradásért hajtó Jarótól. A hét közben walesi ellenfelének BL-selejtezőn tíz gólt vágó helsinki csapat a megelőző tíz bajnokiját megnyerte – ennek köszönhetően pedig az előnye továbbra is tetemes a tabellán.

SVÉDORSZÁG. Az Allsvenskan éllovasa sem győzött: a tíz forduló óta veretlen Helsingborg a középmezőnyben meghúzódó patinás Malmőn akadt fenn.

EURÓPAI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁGOK
DÁNIA
2. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK
Silkeborg–Bröndby 0–1
FC Köbenhavn–OB Odense2–2
FINNORSZÁG
16. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉS
Jaro–HJK Helsinki
1–0
Az élcsoport: 1. HJK 42 pont (17 mérk.), 2. Inter Turku 33, 3. JJK 30 (15)
SVÉDORSZÁG
18. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK
Helsingborg–Malmö 2–2
Syrianska–Trelleborg 4–1
Mjällby–Gefle 5–1
Az élcsoport: 1. Helsingborg 39 pont, 2. Elfsborg 35 (17 mérk.), 3. AIK 32 (17)
OROSZORSZÁG
17. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉS
Kubany Krasznodar–Tom Tomszk 1–3
Az élcsoport: 1. CSZKA 37 pont (16 mérk.), 2. Zenit 30 (16, 26–12), 3. Rubin 30 (24–13)
MOLDOVA
1. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK
Sfîntul Gheorghe–Costuleni2–1
Olimpia Balti–Tiraspol1–0
Milsami Orhei–Academia UTM3–2
NORVÉGIÁBAN A PÉNTEKI MERÉNYLETEK MIATT ELHALASZTOTTÁK A FORDULÓT.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik