Eurofutball: Moniz a nyolcadik helyről is látja Európát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 12:38
Ricardo Moniz, a Ferencváros korábbi vezetőedzője a nyolcadik helyen jutott be új csapatával, a Lechia Gdanskkal a lengyel labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásába, de innen is lát némi esélyt az európai kupában való indulás kivívására.

„Alapvetően optimista vagyok, látok esélyt a kupákban való szereplés kivívására, de azért maradjunk realisták – idézi a SportoweFakty a március végén kinevezett Ricardo Monizt. – Sok játékosunk van, akikben nagy lehetőségek rejlenek, volt két kiváló meccsünk a közelmúltban, de bőven van miben javulnunk. Nagyon fontos időszak előtt állunk.”

A gdanskiak elveszítették utolsó bajnokijukat a felsőházi rájátszásról lemaradó Slask otthonában (0–1), de ez végül nem ütötte el őket az éppen felsőházat érő nyolcadik helytől.

„Figyelmeztetésként kell felfognunk ezt a vereséget, alaposan végig kell gondolnunk a történteket, mert a továbbiakban csak erősebb ellenfelek várnak ránk” – mondta a holland tréner.

A Lechia ötpontos lemaradásban van következő ellenfelétől, a harmadik helyezett Ruchtól, az éllovas Legia 12 ponttal áll előtte. A hétfordulós rájátszás április utolsó hétvégéjén kezdődik, a harmadik hely már El-részvételt jelent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik