Eurofutball: megint a Sahtar és a Dinamo játszott a Szuperkupáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 23:02
A bajnoki címvédő Dinamo Kijev az 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 4–3-ra legyőzte a kupagyőztes Sahtar Donecket, ezzel hatodszor hódította el az ukrán Szuperkupát.

Az ukrán Szuperkupát 2004 óta rendezik meg, az eddigi 13 alkalomból kilencszer a Sahtar Doneck és a Dinamo Kijev csapott össze egymással. Az elmúlt két évben a Sahtar nyert, most azonban a fővárosi csapat emelhette a magasba a serleget.Az ukrán Szuperkupát 2004 óta rendezik meg, az eddigi 13 alkalomból kilencszer a Sahtar Doneck és a Dinamo Kijev csapott össze egymással. Az elmúlt két évben a Sahtar nyert, most azonban a fővárosi csapat emelhette a magasba a serleget.

A Sahtar az 58. percben Fred góljával vezetést szerzett, ám a horvát válogatott védő, Domagoj Vida tíz perccel a lefújás előtt egyenlített. A szétlövés során a donecki csapatból ketten is hibáztak, a Dinamóból azonban csak egy játékos, így 4–3-ra a kijevi együttes győzött.

A Dinamo Kijev öt év után először, összességében hatodik alkalommal hódította el az ukrán Szuperkupát, amelyet a Sahtar eddig hétszer nyert meg.

UKRAJNA, SZUPERKUPA
Sahtar Doneck–Dinamo Kijev 1–1 – tizenegyesekkel 3–4

ROMÁNIA, SZUPERKUPA
CFR Cluj–Astra Giurgiu 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik