Eurofutball: már épp levitték volna, amikor kiállították

Vágólapra másolva!
2012.10.02. 00:59
Érzékeny veszteség érte a svéd labdarúgó-bajnokság meglepetéscsapatát, a története első élvonalbeli bajnoki címére hajtó Häckent: hétfő este két pontot elhullajtott az IFK elleni göteborgi derbin (1–1).

A Häcken vezetett, uralta is a játékot, ám a 64. percben kiállították egyik játékosát, Jonas Bjurströmöt, és az IFK – amely rossz rajt után jó passzba került, a legutóbbi kilenc bajnoki meccséből csak egyet veszített el – élt az emberelőnnyel, kiegyenlített.

Peter Gerhardsson, a vendégek edzője később elmondta: a kiállítás előtt már készült az egy sárgával játszó rutinos Bjurström lecserélésére, és csak egy perc hiányzott ahhoz, hogy valóban le is cserélje... A Häcken 12 forduló óta veretlen, de most kétpontos hátrányba került az Elfsborg mögött, és a nyakába liheg két további rivális. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

RÖVIDEN
TÖRÖKORSZÁG. Tovább tart a Besiktas vergődése: a „fekete sasok" egymás után másodszor vesztettek, ezúttal hazai pályán, a Sivasspor ellenében. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
SVÁJC. Váltás az élen: a Grasshoppers legyőzte az eddigi éllovast, a veretlen St. Gallent, és átvette tőle az első helyet. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
IZRAEL. Az eddig százszázalékos Maccabi Tel-Aviv kikapott az első győzelmére mostanáig áhítozó Hapoel Beer Sevától. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
CSEHORSZÁG. David Lafata, a legutóbbi szezon gólkirálya ebben a fordulóban sem mulasztott el a kapuba találni; a hat gólnál járó támadó a 90. percben mentett pontot az új éllovas Jablonecnek, amely 1–2-nél nagy bajban volt, hiszen a Dukla sok helyzete közepette büntetőt lőhetett – azt is kihagyta. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik