Eurofutball: büntetőt védett a Magyarországról igazolt kapus

Vágólapra másolva!
2015.07.18. 22:04
Tomás Tujvel egy tizenegyes hárításával járult hozzá ahhoz, hogy a dunaszerdahelyi DAC 2–0-s győzelemmel kezdje a szlovák labdarúgó-bajnokság 2015–2016-os idényét.

A remek hangulatú mérkőzésen a korábbi Videoton- és KTE-kapus, a nyáron hazatérő Tomás Tujvel a 72. percben hárított büntetőt, addigra a hazaiak már két góllal vezettek a szeniceiek ellen.

Az elsőt Szarka Ákos lőtte – ez volt a DAC 700. gólja a szlovák élvonalban –, a másodikat pedig Erik Pacinda a Szarka által kiharcolt büntetőből a 22. percben – tudtuk meg a sportolunk.sk beszámolójából.

SZLOVÁKIA, 1. FORDULÓ
Ruzomberok–Skalica 1–3
DAC Dunajská Streda–FK Senica 2–0
Zemplín Michalovce–Trencín 0–1

 

NAGYON ROSSZUL SIKERÜLT A HAJRÁ

Vanczák Vilmos csapata, a Sion a 89. percben még két góllal vezetett, mégis be kellett érnie a 2–2-es döntetlennel a Luzern otthonában a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitányán.

A Sion – és a 2015–2016-os svájci bajnokság – első gólját a vendégcsapat gólzsákja, Moussa Konaté szerezte, ám hiába növelte az előnyt Ebenezer Assifuah-Inkoom, a 90. percben a hazaiak egy védőn megpattanó lövéssel szépítettek, majd a 92. percben Marco Schneuwly közelről belőtte az egyenlítő gólt is.

Vanczák Vilmos kispados volt, nem cserélték be.

SVÁJC, 1. FORDULÓ
Luzern–Sion 2–2
Zürich–Young Boys 1–1

A DÁN REMÉNYSÉG ÚJRA KITETT MAGÁÉRT

Két góllal kezdte az új szezont Pione Sisto, a dán bajnok Midtjylland középpályása, akit tavaly Dánia legjobb labdarúgójának választottak, és akit több európai topcsapat is kiszemelt magának.

A dél-szudáni szülők gyermekeként Ugandában született Pione Sisto Ifolo Emirmija dán utánpótlás-válogatott – az elmúlt hetekben szerepelt és gólt lőtt az U21-es Eb-n –, volt már kerettag a felnőtteknél is, de ott még nem esett át a tűzkeresztségen.

Sisto a Barcelonáról álmodik, de állítólag nagyon vinné a Juventus, a Dortmund, az Ajax és az Arsenal is – brit lapok szerint utóbbi van lépéselőnyben.

A 20 éves játékos szombaton, a Viborgnak lőtt két gólja után a dán televízióban szembesült a kérdéssel, marad-e a Midtjyllandban: „Sajnálom, erre most nem válaszolok…¨

DÁNIA, 1. FORDULÓ
Midtjylland–Viborg 2–0

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

OROSZORSZÁG, PREMJER-LIGA, 1. FORDULÓ
CSZKA Moszkva–Rubin Kazany 1–0
FK Rosztov–Tyerek Groznij 1–1

LENGYELORSZÁG, 1. FORDULÓ
Ruch Chorzów–Górnik Leczna 0–2
Zaglebie Lubin–Podbeskidzie 1–1
Lech Poznan–Pogon Szczecin 1–2

ROMÁNIA, 2. FORDULÓ
Petrolul–Voluntari 1–1
Pandurii–Steaua Bucuresti 0–3

UKRAJNA, 1. FORDULÓ
Metaliszt Harkiv–Karpati 2–0
Olimpik Doneck–Csornomorec 2–2
Vorszkla–Voliny 1–1

CSEHORSZÁG, SZUPERKUPA
Viktoria Plzen–Liberec 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik