Eurofutball: 65 évet vártak, de most mindent megnyertek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.28. 23:32
Luxemburgban és Gibraltáron a labdarúgó-bajnokság győztese szerezte meg a kupát is, Andorrában ellenben kikapott a bajnok a vasárnapi fináléban, míg Fehéroroszországban az nyerte meg a kupadöntőt, aki a bajnok BATE-t kiejtette az elődöntőben.

GIBRALTÁR. Az Europa FC a bajnoki cím után a kupát is elvette a címvédő Lincolntól, miután a négy piros lappal súlyosbított döntőben 3–0-s győzelmet aratott. A remek szezont záró csapat 1952 óta először lett bajnok, és először nyerte meg a Szikla-kupát (Rock Cup) is – utóbbi sorozatban a mostani a hatodik diadala.
KUPADÖNTŐ
EUROPA FC–LINCOLN RED IMPS 3–0 (1–0)
Gólszerző:
Rivas Rodriguez (19.), Gomez Bernal „Kike” (57., 68.) GIBRALTÁR. Az Europa FC a bajnoki cím után a kupát is elvette a címvédő Lincolntól, miután a négy piros lappal súlyosbított döntőben 3–0-s győzelmet aratott. A remek szezont záró csapat 1952 óta először lett bajnok, és először nyerte meg a Szikla-kupát (Rock Cup) is – utóbbi sorozatban a mostani a hatodik diadala.
KUPADÖNTŐ
EUROPA FC–LINCOLN RED IMPS 3–0 (1–0)
Gólszerző:
Rivas Rodriguez (19.), Gomez Bernal „Kike” (57., 68.)

ANDORRA. A vasárnapi döntőben a bajnokot legyőző UE Santa Coloma egymás után másodszor, összességében harmadszor lett kupagyőztes.
KUPADÖNTŐ
UE SANTA COLOMA–FC SANTA COLOMA 1–0 (1–0)

Andorra la Vella
Gólszerző:
Víctor Bernat (25.)

FEHÉROROSZORSZÁG. Maratoni tizenegyespárbajt követően a Dinamo Breszt lett a kupagyőztes, 2007 után története második ilyen sikerét elkönyvelve.
KUPADÖNTŐ
DINAMO BRESZT–SAHTYOR SZOLIGORSZK 1–1 – tizenegyesekkel 10–9

Grodno
Gólszerző: Legcsilin (82.), ill. Liszakovics (69.)

LUXEMBURG. A Dudelange a hetedik kupagyőzelmével zárta a szezont, méghozzá azzal a tudattal, hogy tavalyhoz hasonlóan duplázott: bezsákolta a bajnoki címet és a kupát is.
KUPADÖNTŐ
F91 DUDELANGE–FOLA ESCH 4–1 (1–0)
Dudelange

Gólszerző: Jordanov (42.), Stolz (72.), Turpel (82.), S. Ibrahimovic (89.), ill. Gerson Rodrigues (51.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik