Belgium: „Mint egy bűnöző” – kiakadtak a nyomkövetőn a játékosok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 12:06
A Genk labdarúgóinak állandó jelleggel speciális csuklópántot kell viselniük, amely minden adatot regisztrál, az edzői stáb így ellenőrizheti őket, írta a Voetbal24.be portál. A klub szerint ez egyáltalán nem kötelező.

A belga futballportál beszámolója szerint a Whoop-rendszer segítségével nyomon követhetők a játékosok, mikor merre járnak, hogyan táplálkoznak, mennyit pihennek.

„A börtönviselt emberek viselnek ilyen bokahevedert, mint mi a csuklóinkon. Úgy érzem magam, mint egy bűnöző” – nyilatkozta egy önmagát megnevezni nem kívánó játékos.

A szakmai stábnak azonban más a véleménye. „Nem a bizalmatlanság miatt van, ez a labdarúgás fejlődésével jár. A fiatal játékosoknak meglehetősen különleges életmódjuk van, de tiszteletben kell tartaniuk a klubjukat, ahonnan a fizetésüket kapják” – jegyezte meg Ruben Peeters erőnléti edző.

A Het Laatste Nieuws belga lap szerint néhány játékos megtagadta a karkötő viselését, szerintük ez a magánéletük megsértését is jelenti, hiszen az edzők akár a szexuális életükre is következtethetnek belőle.

A klub pénteken hivatalos közleményben jelezte, hogy szó nincs arról, hogy ez kötelező lenne. „A KRC Genk játékosainak mintegy fele döntött úgy, hogy használja a karkötőt, azaz ez nem kötelező. És amikor csak akarják, le is vehetik” – olvasható.

A Genk tíz forduló után a belga élvonal 11. helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik