Eurofoci: gól nélküli döntetlen „Vadócz-Vanczákon”

Vágólapra másolva!
2015.05.20. 23:59
A svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a Vadócz Krisztiánnal felálló Grasshoppers gól nélküli döntetlent játszott Vanczák Vilmos Sionjával. Guzmics Richárd, a Wisla Kraków és Kádár Tamás, a Lech Poznań hátvédje is csak a padon kapott helyet a lengyel bajnokság 33. fordulójában. A skót másodosztály rájátszásában a Rangers a Hibernian legyőzésével újabb lépést tett a feljutás felé, Görögországban a Panathinaikosz négyet vágott a második Bajnokok Ligája helyért folyó playoffban.

SVÁJC. Vadócz Krisztián és Vanczák Vilmos is végigjátszotta a 0–0-ra végződő Grasshoppers–Sion bajnoki mérkőzést. A már bajnok Basel kikapott az utolsó helyen álló Aarau vendégeként, kikapott a dobogó harmadik fokán álló Thun.SVÁJC. Vadócz Krisztián és Vanczák Vilmos is végigjátszotta a 0–0-ra végződő Grasshoppers–Sion bajnoki mérkőzést. A már bajnok Basel kikapott az utolsó helyen álló Aarau vendégeként, kikapott a dobogó harmadik fokán álló Thun.

SVÁJC, SUPER LEAGUE
34. FORDULÓ

Május 20, szerda

Grasshoppers–Sion 0–0
St. Gallen–Thun 2–1
Aarau–Basel 2–1

Az élcsoport: 1. Basel 74 pont (34), 2. Young Boys 63 (33), 3. Thun 51 (34)

LENGYELORSZÁG. Kádár Tamás a padon nézte végig csapata, Lech Poznan 3–0-s győzelmét, a kék-fehérek egy ponttal vezetnek az üldöző Legia Warszawa ellen, akik a Jagielloniát verték meg a portugál Orlando Sá hosszabbításban szerzett büntetőjével.

Válogatottbeli csapattársához hasonlóan Guzmics Richárd sem kapott szerepet a Wisla Kraków a Pogon Szczezin elleni 2–2-es döntetlennel végződő mérkőzésén. A csereként beálló Mariusz Stepinski 86. percben lőtt góljával a hajrában vezetéshez juttatta a krakkói együttest, de Rafal Murawski, a vendégek középpályása a 90. percben egyenlített.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
FELSŐHÁZ, 33. FORDULÓ

Gornik Zabre–Lechia Gdansk 0–1
Lech Poznan–Slask Wroclaw 3–0
Legia Warszawa–Jagiellonia Bialystok 1–0
Wisla Kraków–Pogon Szczecin 2–2

Az élcsoport: 1. Lech Poznań 33 pont (33), 2. Legia Warszawa 32 (33), 3. Jagiellonia Bialystok 29 (33)

GÖRÖGORSZÁG. A Panathinaikosz magabiztosan 4–0-ra győzött az Aszterasz Tripolisz vendégeként a második Bajnokok Ligája helyért folyó rájátszásban. A 26. percben a horvát Gordon Schildenfeld szerezte meg a vezetést a zöldeknek, Nikolaosz Karelisz tíz perc alatt kétszer köszönt be, míg a kegyelemdöfést Marcus Berg adta meg nyolc perccel a vége előtt. Az rájátszás másik mérkőzésén az Atromitosz és a PAOK 1–1-es döntetlent játszott.

A görög bajnokságot az Olympiakosz Pireusz nyerte meg, ezzel kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája 2015–2016-os kiírásának csoportkörébe.

GÖRÖGORSZÁG, SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS A MÁSODIK BAJNOKOK LIGÁJA HELYÉRT

Aszterasz Tripolisz–Panathinaikosz 0–4
Atromitosz–PAOK 1–1

SKÓCIA. A skót másodosztály rájátszásának elődöntőjének első mérkőzésén a Rangers Nicky Clark és Kenny Miller góljaival 2–0-ra győzött a Hibernian ellen. Az elődöntő győztese az élvonalbeli bajnokság utolsó előtti helyezettjével, a Motherwellel játszik a Premiership utolsó kiadó helyéért.

A Heart of Midlothian végzett a másodosztály élén, és ezzel automatikusan feljutást nyert, míg az első osztályból az utolsó helyezett St. Mirren esett ki.

SKÓCIA, MÁSODOSZTÁLY
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ
Rangers–Hibernian 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik