Eurofoci: a Honvéd legendáját senki sem motiválta úgy, mint Wenger

Vágólapra másolva!
2017.07.18. 17:31
A magyar labdarúgó-válogatott és a Honvéd korábbi klasszisa, Nagy Antal a sofoot.com-nak adott nyilatkozatában többek között pályafutása Nancynál töltött időszakáról is beszélt – jó szívvel emlékszik vissza akkori edzőjére, Arsene Wengerre. 

A mexikói világbajnokságot is megjáró labdarúgó az 1986–1987-es szezont töltötte a francia Nancynál, melynél az Arsenal jelenlegi menedzsere, Arsene Wenger volt az edzője.

„Arsene azon túl, hogy rendkívül tehetséges volt, mindig is tele volt hittel, áradt belőle az optimizmus és a nyugalom – emlékezett vissza korábbi trénerére Nagy. – Velünk futott az edzéseken, úgy motivált, mint korábban még senki, különösen akkor, amikor olyan nagyágyúkkal találkoztunk, mint a PSG, a Marseille vagy a Matra Racing. Azt mondta, ha hiszünk magunkban, megverhetjük őket. Arsene ugyanúgy megbízott bennem, mint Mezey vagy Tichy. Akárcsak a válogatottban és a Honvédnál, itt is csapatkapitány lettem, és rám bízta a szabadrúgások elvégzését is. Elég rosszul ment akkoriban a francia nyelv, a Nancynál mégis tárt karokkal fogadtak.”

Az egykori hátvéd 1976-tól 1986-ig játszott a Honvédnál – mellyel négyszer nyerte meg a bajnokságot és egy Magyar Kupa-elsőséget jegyez –, mielőtt a Nancyhoz szerződött. A válogatottban 34-szer lépett pályára, tagja volt az eddigi utolsó, világbajnokságon szereplő nemzeti csapatunknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik