Eto'o szerint a játékvezetők tolták Egyiptom szekerét

Vágólapra másolva!
2010.01.26. 10:54
null
Eto'o (9) és Kamerun csalódottan távozik Angolából (Fotó: Reuters)
Samuel Eto'o-t a sportszerűség és a keserűség érzéseinek furcsa elegye vezette, mikor az Afrikai Nemzetek Kupájának negyeddöntőjében Egyiptomtól elszenvedett 3–1-es vereség után nyilatkozott.

„Úgy érzem, Egyiptomnak bírói segítségre is szüksége volt a továbbjutáshoz – kezdte a Szelídíthetetlen Oroszlánok sztárjátékosa –, de mégsem szeretnék a játékvezetőkre panaszkodni. Ilyen a labdarúgás. Mi játszottuk a focit, Egyiptom meg nyert. Nem érdemeltünk vereséget" – mondta.

Az biztos, hogy az Afrika-kupa súlyos bírói tévedéseinek száma ismét nőtt eggyel – Ahmed Hasszan szabadrúgása 2–1 után nem haladt át a gólvonalon, de az asszisztens elnézte az esetet. Kamerun előtt már Elefántcsontpartnak is volt mit felpanaszolnia, hiszen Algéria ellen a 120. percben szabályos góltól fosztották meg a torna egyik favoritját.

A kameruni válogatott szövetségi kapitánya, Paul Le Guen úgy nyilatkozott, érzése szerint csapata nem volt messze a sikertől.

„A torna elején mellénk állt a szerencse, de a negyeddöntőben Fortuna elengedte a kezünket. Ami a játékot, a kitartást és az akaraterőt illeti, labdarúgóim minőségi teljesítményt nyújtottak" – mondta Le Guen.

EZT LÁTTA BENT AZ ASSZISZTENS: HASSZAN SZABADRÚGÁSA 2–1-NÉL

 

 

Az egyiptomi nemzeti csapat másodedzőjének, Savki Garibnak nem esett nehezére elismerni, hogy Kamerunnak nagyon jó csapata van, és keményen meg kellett küzdeni ellene a sikerért.

„Ami a mi csapatunkat illeti, jól játszottunk, és tudtuk, mit kell tennünk a győzelem érdekében" – fogalmazott a segédedző.

A játékosok már inkább az észak-afrikai rangadóra készülnek az elődöntőben az ősellenség Algéria ellen. A két csapat 1989-ben is igen balhés sorsdöntő meccset vívott a vb-kvalifikációért, a 2009-es selejtezőiket pedig erőszakhullám kísérte mindkét országban. Mohamed Zidan – nem túl bölcsen – már elkezdett üzengetni.

„Élet-halál lesz ez a meccs, mindkét csapat háborúba indul" – nyilatkozta Zidan, a címvédő egyiptomiak csatára.

„Itt az esély, hogy bebizonyítsuk, mi érdemeltük volna meg a vb-re jutást, nem Algéria. Ha megverjük őket, büszkén nézhetjük a világbajnokságot. Mi vagyunk a bajnokok, és jobbak vagyunk náluk, ezt majd meg is mutatjuk" – fogadkozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik