nemzetisport.hu 2015.08.13 06:51 Frissítve: 2015.08.13 07:43

Észak-Amerika: Németh gólja után kupadöntős a Sporting KC

A Sporting Kansas City bejutott az észak-amerikai US Open Cup elnevezésű labdarúgó-sorozat fináléjába, miután az elődöntőben 3–1-re felülmúlta hazai pályán a Real Salt Lake-et. Az SKC harmadik gólját Németh Krisztián szerezte.

A kapus már verve, Németh Krisztián újra betalált (Fotó: Sporting KC Facebook)

 

A találkozón a vendégek kerültek előnybe a 24. percben, amikor Olmes García betalált Timothy Melia kapujába, ám 11 perccel később Sony Mustivar egy szabadrúgás utáni fejessel egyenlített.

A döntés a hajrára maradt, a 80. percben már a hazaiak örülhettek, miután Benny Feilhaber a kapuba továbbította egy kipattanót. A 85. percben Németh Krisztián tett pontot a meccs végére, a magyar csatár a kapust is kicselezte, majd higgadtan a kapuba helyezett. A válogatott támadót két perccel később lecserélte Vermes Péter edző.

A teljes meccs (Németh gólja 1:55.25-től)

Németh Krisztiánnak már négy gólja van a sorozatban, csupán az eggyel többször beköszönő csapattárs, Dominic Dwyer áll jobban nála.

A Sporting KC ellenfele a döntőben Philadelphia Union lesz, amely 1–0-ra győzte le a Chicago Fire-t Sebastien Le Toux góljával. A mérkőzést szeptember 30-án rendezik a Union otthonában, Chesterben.