Erősítettük a szlovák-magyar barátságot, és megint magasabbra tettük a lécet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.11. 14:27
null
A magyar csapat
Ötödik alkalommal vett részt a Lengyelországban, Gniewinóban megrendezett labdarúgó Média-kupán a Magyarországot képviselő NSO-csapat, amely először jutott be a legjobb nyolc közé és ötödikként zárt.

Bár utunk váratlanul hosszúra sikeredett (általában 16 órás szokott lenni a túra, ezúttal 18 lett), annak nagyon örültünk, hogy szállásunk ismét az a hotel volt, amelyben a 2012-es Európa-bajnokság során a spanyol válogatott is megszállt.

A kupa (amelyen 5+1-es csapatok játszottak nagypályán keresztbe 5x2-es kapura) az idén először egynapos volt, korábban a három csoportmérkőzés után rápihenhettünk a rájátszásra, ezúttal azonban nem. Az első találkozó a Polsat elleni volt, amit előzetesen a legnehezebbnek véltünk, ám mint kiderült, nem ez volt az.

Nehéz lett volna jobban kezdenünk a tornát. Murányi Domonkost szép csel után buktatták tíz méterre a kaputól, a labda mögé Kántor Barnabás állt, aki a szétnyíló sorfal között a kapuba bombázott. Ellenfelünk gyors támadói jól cseleztek, ezt egy kivétellel sikerült megakadályoznunk, amikor nem, akkor szép találattal egyenlítettek – 1–1 lett a vége.

A második mérkőzésünk rendkívül fontos volt a továbbjutás szempontjából. Oroszország volt az ellenfelünk, amely szép támadás végén korán megszerezte a vezetést. Külön rossz hír volt, hogy az első meccsen gólt szerző Kántort rosszullét miatt hamar le kellett cserélni, de szerencsére a vártnál hamarabb visszaállt.

„Mostanában többször is előfordult velem, hogy az egyik szememre rosszul láttam. Nem tudom, mitől van ez, de azt tudom, hogy legalább egy óra pihenés kell, hogy elmúljon, ha éppen nem egy egész éjszaka… Azért imádkoztam, hogy most lehetőleg hamarabb múljon el. Öt percre lefeküdtem a pálya mellé, és a második félidő elejére már teljesen jól voltam. Nagyon meglepett és nagyon hálás voltam Istennek érte” – idézte fel az eseményt kollégánk.

Csapatunk a szünet előtt egyenlített, Dudás János szép szóló végén bevette az orosz kaput. A második félidő hajrájáig maradt az 1–1, de hogy miért volt különösen érdekes ez a történet a meghallgatott imáról?

Két perccel a vége előtt Izsányi Szabolcs szerzett szépen labdát, kihozta a támadók közül, majd a jobb oldalon felfutó Dudáshoz passzolt, akit buktatott a kapus, ám a játékvezető sípja néma maradt. A lecsorgó labdára éppen Kántor érkezett és a kapuba lőtt.

Győzelmünk azt jelentette – ismerve a csoport többi eredményét –, hogy a továbbjutásunk már biztos volt. Utolsó mérkőzésünk a lengyel Media Trójmiasta együttese ellen volt, amely korán gólt szerzett a találkozón. A szünet előtt még egyenlítettünk (Kántor átívelése után Dudás lőtt tökéletes pontossággal a bal alsóba), ám a három pont ellenfelünkké lett egy átlövésből szerzett góllal.

Az NSO csapata az első Média-kupán nem jutott a rájátszásba, a másodikon 11., a harmadikon 10., a negyediken 9. lett, így a legjobb nyolc közé jutásával már történelmi sikert ért el, ám szeretett volna a legjobb négy közé is bekerülni.

Ellenfelünk ismét lengyel csapat, a TVP volt. Az első félidő közepén, jobb oldali támadás végén hiába vezette ki a hazai együttes játékosa a labdát az alapvonalon, a játék továbbment, így a középre tett labdát az érkező támadó a kapunkba bombázta. A második játékrészt is góllal kezdte a TVP – kiváló felívelést követően szép labdaátvétel után okos találattal.

Kétgólos hátrányban sem estünk azonban össze, beszorítottuk ellenfelünket, és több nagy helyzetet is kialakítottunk. A hajrában a szépítés is összejött, Selmeczi Richárd átívelése után Kántor tálalt Murányi elé, aki remekül érkezve a kapuba lőtt. Mint kiderült, ez volt az egyetlen kapott gólja a későbbi győztesnek, amellyel szemben nagyon közel álltunk az egyenlítéshez.

Mivel az alsóházi rájátszásra az egynapos lerendezés miatt ezúttal nem volt idő, hivatalosan az ötödik helyen végeztünk a tornán.

A beszámoló végére pedig még egy kedves történet. Tavaly az egyik szétlövés során nagy szurkolást kaptunk a szlovák csapattól, ezt az idén sikerült viszonoznunk, a lettek ellen szurkoltuk ki nekik a továbbjutást. Szomszédaink a második helyen végeztek, és az esti vacsorán közös fotóval és egy nagy „Ria, ria, Hungária!” kiáltással búcsúztunk el.

A MAGYAR CSAPAT TAGJAI: Sz. Nagy Tamás – Borbély László, Dudás János, Hegyi Dániel, Izsányi Szabolcs, Kántor Barnabás, Murányi Domonkos, Selmeczi Richárd, Somlóvári Dávid

EURÓPAI MÉDIA-KUPA
A MAGYAR KÜLDÖTTSÉG EREDMÉNYEI

CSOPORTMECCSEK
MAGYARORSZÁG–Polsat 1–1
A magyar gólszerző: Kántor

MAGYARORSZÁG–Oroszország 2–1
A magyar gólszerző: Dudás, Kántor

MAGYARORSZÁG–Media Trójmiasta 1–2
A magyar gólszerző: Dudás

A NEGYEDDÖNTŐBEN
MAGYARORSZÁG–TVP 1–2

A magyar gólszerző: Murányi

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik