Emirates-kupa: hárommal felelt a Benfica góljára a Valencia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 17:03
A Londonban zajló Emirates-kupa második napján a szombaton a Monacóval döntetlent játszó Valencia 3–1-re megverte az Arsenaltól sima vereséget szenvedő Benficát, így átvette a vezetést a táblázaton.

Pedig nem úgy indult a meccs, hogy a Valenciának marad esélye a tornagyőzelemre, hiszen a portugálok egy hatalmas védelmi hibát követő ellentámadás végén Derley góljával megszerezték a vezetést.Derley góljával megszerezték a vezetést.

A Benfica előnye a második félidő elejéig tartott ki, akkor azonban a Valencia tizenkét perc alatt háromszor is bevette a csúcsformától messze álló Artus kapus kapuját. Előbb a 19 éves José Luis Gayá lövése talált utat a hálóba, aztán Pablo Piatti vágta a léc alá a lisszaboniak kapusáról kipattanó labdát, majd Andrés Guardado löbbölésébe nyúlt bele olyan szerencsétlenül Artur, hogy a labda a bal alsó sarokba pattogott.

A spanyol csapat egy döntetlenjének és egy győzelmének köszönhetően négy ponttal állna, de az Emirates-kupa rendhagyó pontozási rendszerének köszönhetően 9 pontot számlál, mert minden szerzett gólja után kapott egy pontot.

A Monaco ellen pályára lépő Arsenalnak tehát egy pontot mindenképpen szereznie kell a hazai rendezésű torna megnyeréséhez.

EMIRATES-KUPA
Benfica–Valencia 1–3
(Derley 2., ill. Gayá 49., Piatti 54., Guardado 60.)
17.20: Arsenal–Monaco (Tv: Sport Klub)

Az állás: 1. Valencia 9 pont, 2. Arsenal 8, 3. Monaco 3, 4. Benfica 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik