Elég a munkából, átigazolásokat akarunk - szabadnapra fel!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 18:39
Karácsony? Újév? Születésnapok? Melyik az év legfontosabb napja? Az angolok szerint ezek közül egyik sem, az átigazolási időszak utolsó órái mindent visznek, ekkor felpezsdül a piac, repkednek a milliók és a nevek, és mindenki izgulhat, hogy vajon sikerül-e kedvenceinek egy igazi nagy halra lecsapni. Az angolok tényleg komolyan veszik ezt a napot, és most egy nagyszerű ötletük is támadt…

Nem egységes az európai záróra az átigazolási piacon, de a legtöbb országban február 2-án, hétfőn vethetik papírra az utolsó szignókat a klubok – ekkor zár a piac.

Rengeteg izgalom, de hogy kövesse az átlagember a híreket, amikor dolgozni kell? A privát böngészés túl sok stresszel, a tablet túl sok rejtegetéssel, a telefon túl sok szenvedéssel jár, ha fel akarjuk lelni az interneten kedvenc csapatunk legfrissebb híreit.

Mit lehet hát tenni? Nem kell dolgozni!

Az angolok szerint így kellene kinéznie az átigazolási időszak utolsó napjának (Fotó: metro.co.uk)
Az angolok szerint így kellene kinéznie az átigazolási időszak utolsó napjának (Fotó: metro.co.uk)

Az egyik angol fogadóiroda indította útra a petíciót, mely szerint az átigazolási időszakok utolsó napját – jelen esetben február 2-át – hivatalosan is szabadnapnak kell nyilvánítani.

Természetesen kezdetben poénnak indult a nagy aláírásgyűjtés, mára azonban már több mint 11 ezer aláírást számlál a petíció, amelyet ezen a linken érhet el, és írhat alá.

Bár azt még nem közölték a szervezők, hogy pontosan hány névvel is érhetnék el a kívánt célt, az már sajnos biztosnak tűnik, hogy ha valami csoda folytán elfogadják az ötletet, az csak Nagy-Britanniában lesz érvényes.

Éppen ezért – kicsit továbbgondolva a dolgot – új ötlettel állunk elő: amíg egy európai országban tart az átigazolási időszak, minden nap legyen szabad. Norvégiában például március 31-én zár a piac...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik