Edzősors: Paulo Sousa szóba került a Bayern legyőzőjénél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 09:54
Portugál sajtóértesülések szerint Julen Lopetegui vezetőedző távozása esetén a Baselt irányító Paulo Sousa ülhet le a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Porto kispadjára.

Bár a Bajnokok Ligájában bejutott a negyeddöntőbe, összességében csalódást keltő szezont fut a Porto, amely négy fordulóval a bajnokság vége előtt hárompontos hátrányban a második helyen áll a Benfica mögött, míg a Portugál Kupától a Sporting ellenében már októberben búcsúzott.

A „sárkányok” a legrangosabb európai kupasorozatban a legjobb tizenhat között kiejtették a Paulo Sousa edzette Baselt, a negyeddöntő első meccsén pedig 3–1-re legyőzték a Bayern Münchent, ám a visszavágón kiütéses, 6–1-es vereséget szenvedtek Münchenben.

A Porto tehát jelen állás szerint trófea nélkül zárja a szezont, ezzel pedig veszélybe kerülhet Julen Lopetegui állása. A spanyol U21-es válogatott korábbi szövetségi edzőjének menesztésére azonban így sincs nagy esély, mert a Portónak jelentős végkielégítést kellene fizetnie a szakembernek a 2017-ig szóló szerződés felbontása esetén.

Lopetegui távozása mellett szól még, hogy állítólag megromlott a viszonya Ricardo Quaresmával, a Porto egyik legnépszerűbb játékosával.

A portugál sajtóban ezen a ponton került szóba a korábban a Videotont irányító Paulo Sousa neve, de a hírek szerint egyelőre korai edzőváltásról beszélni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik