Edzősors: Bölöni ezt tartja fontosabbnak a bajnoki címnél

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2017.09.05. 09:36
null
Bölöni László sikeres csapatot próbál formálni az FC Antwerpből<br /> (Fotó: AFP)
Egységes, jó stílusban futballozó csapatot szeretne a jövőben látni az FC Antwerp élén már eddig is nagyszerű eredményeket produkáló Bölöni László.

Parádésan kezdett az FC Antwerp a belga bajnokság élvonalában. A Bölöni László edzette újonccsapat ugyanis öt forduló után három mérkőzést nyert meg, egyszer döntetlent játszott, és csupán egyetlen találkozón kapott ki. A nyáron szerződtetett marosvásárhelyi szakember csupán az ősz derekára ígérte, hogy egységes együttessé formálja az Antwerpet, de a jelek szerint...

„Senkit se tévesszenek meg az eredményeink – mondta megkeresésünkre Bölöni László. – Még az építkezésnél tartunk. Épül-szépül a stadionunk, épül a klub, építgetjük a keretet, sőt a technikai stáb sincs még kész. Egyébként csodálatos arénája lesz a klubnak, és az a speciális helyzet állt elő, hogy a munkálatok ellenére sem kell albérletben játszani a hazai meccseinket, így aztán van úgy, hogy könnyebb eltalálni a toronydarut, mint a kaput. A keret kész, de az utolsó pillanatban még három játékost igazoltunk, egy középpályás a Werder Bremen, egy másik középpályás a Benfica, egy csatár pedig az Atlético Madrid második csapatától érkezett, így most már huszonhat játékos edz a kezem alatt. Látható, miközben öt meccsen tíz gólt szereztünk, kaptunk kilencet, ezen mindenképpen szükséges javítani, és mert jobban szeretek szűkebb kerettel dolgozni, decemberre huszonkettő játékosra fogyatkozunk."

Bölöni László munkáját minősíti, hogy a bajnoki rajt előtt átvett együttessel jelenleg a tabella negyedik helyén áll, de mint mondta, különösebb elvárások nincsenek a csapattal szemben: „Mint minden edző, én is szeretnék bajnokságot nyerni az éppen aktuális csapatommal. Sokkal fontosabbnak tartom azonban, hogy megálljuk a helyünket, hogy tisztelet vegyen körül bennünket. Úgy kívánok dolgozni, hogy ha hazamegyek, nyugodtan nézhessek a tükörbe."

Belgiumban is szünetel a bajnokság, a hatodik fordulót szombaton rendezik meg, az újonc az eddig négy győzelmet és csupán egy vereséget elkönyvelő, az Antwerphez képest két pont előnnyel a harmadik helyen tanyázó St. Truident fogadja.

„Mint bárhol másutt a világon, itt, Belgiumban is idő kell egymás megismeréséhez, a taktikai elemek, játékrendszerek elsajátításához, az erőnlét fejlesztéséhez. Persze, csodák a futballban sincsenek, jó, ha az ember tisztában van a realitásokkal. Mindent egybevetve szeretnénk ismét nyerni hazai pályán, és amennyiben sikerül, megelőzhetjük a St. Truident."

Miért ne nyerhetne az egyébként sztárok nélküli, ám egységes csapatként működő klub? Jellemző az FC Antwerpre, hogy az eddig szerzett tíz gólon kilenc labdarúgó osztozik. Egynél többet csupán a nyáron szerződtetett 22 éves portugál Ivo Rodrigues jegyez, a rendkívül gyors jobb oldali támadó éppen a legutóbbi fordulóban, a KV Oostende ellen volt kétszer is eredményes. A mostani és a korábban a Standard Liége vezetőedzőjeként elért eredményei okán – 2009-ben bajnokságot és belga Szuperkupát nyert a nagy múltú együttessel – a 64 esztendős Bölöni László nagy tiszteletnek örvend Belgiumban. Bár jól beszéli a flamand és a francia nyelvet, a belgák állítják, a magyar edző nem szavakkal, hanem szakértelmével, munkájával vívta ki az elismerésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik